BULDAN, YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN ODAĞI OLDU

Turizme yönelen Buldan yerli ve yabancı turistlerin odağı oldu. İlçe misafirlerini ‘Sakin Şehir’ sloganıyla çağırıyor.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, tarih ve kültür merkezi Buldan’da kültür ve turizm alanında önemli çalışmalara imza attı. “Buldan’ı kültür ve turizmin merkezi yapacağız” diyerek yola çıkan Başkan Şevik, 2007-2014 başkanlık döneminde ilçenin tarihi dokularının ve kültürel mirasının korunması amacıyla başlattığı sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarıyla Buldan, tarih, kültür ve doğa turizminde Bölgenin önde gelen turizm noktalarından biri oldu. Restore edilen Eski Hükümet Konağı, Eski Cezaevi, Beyler Konağı, Eski Arasta, Eski Postane,Halk Evi ile Dokuma Pazarı Sokağı, Beyler Sokağı ise yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

BULDAN, YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN ODAĞI OLDU

“SAKİN ŞEHİR BULDAN”

Çarşı, Türkmenoğlu, Semerci, Fetçiler Sokakları’nda sağlıklaştırma ve restorasyon uygulamalarını tamamlayarak “Kültür Ringi” oluşturan Başkan Şevik, “Zengin tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle adından söz ettiren Buldan’ın turizmden hak ettiği payı alması için çalıştık. Yeni sokaklarımızı restore ederek turizme kazandırdık. Hedefimiz, ilçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin ilçemizde daha fazla vakit geçirmeleri. Bu konuda önemli mesafe kat ettik. Projesini hazırladığımız Tarakçı Sokak, Düzalan ve Terziler Kaşı sokaklarımızın restorasyonu tamamlandığında ringimiz de tamamlanmış olacak” dedi.

BULDAN, YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN ODAĞI OLDU

BELEDİYENİN KÜLTÜR YATIRIMI: TAŞ EV

Buldan Kültür Ringi içerisinde Bağlayan Sokak’ta restorasyonu yapılan tarihi Taş Ev, konservatuvar ve kültür evi hem turizme hem de halkın hizmetine sunuldu. Buldanlı ses sanatçısı ve bestekar Habip Çamlıyer’in adının yatıldığı Konservatuvar ve Kültür Evi, bugün onlarca öğrencisin ve ziyaretçilerini ağırlıyor. Yenicekent Mahallesi'ndeki Tripolis Antik Kentinde Prof. Dr. Bahadır Duman başkanlığında 2012 yılında başlatılan kazı ve restorasyon çalışmalarında birçok yapının gün yüzüne çıkarıldı.

BULDAN, YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN ODAĞI OLDU

KRAL YOLU ŞEKİLLENİYOR

Eski Kral Yolu’nu yeniden canlandırmak istediklerinin de altını çizen Başkan Şevik, “Yenicekent Mahallemizde bulunan Emir Sultan Türbesi’nin çevresinde arkeolojik kazı çalışmasını tamamladık. Belediyemizin imkanlarıyla Türbe’nin restorasyon projesini hazırladık. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma kuruluna sunduk. Buldan’da konaklama sorunu vardı. Belediye olarak restore edilen iki konağımızı konuk evi olarak turizme kazandırdık” diye konuştu. Başkan Şevik, Çarşı Sokak’taki 17. yüzyıla ait Cami’nin çevresini saran ve görüntü kirliliği oluşturan dükkanları da yıktıklarını hatırlattı.