BULDAN’DA ‘AĞAÇLANDIRMA’ PROJESİNE DESTEK

Buldan Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nün bir ‘Ağaçlandırma’ projesi, Orman Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmeye layık görüldü. Proje kapsamında Buldan Belediyesi’ne 12 farklı türden 2 bin 100 fidan desteği verilecek.

Buldan Belediyesi’nin ‘Ağaçlandırma’ çalışmalarına 1,5 milyon lira değerinde hibe fidan desteği sağlandı. Belediye Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Ağaçlandırma’ projesinin Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün hibe desteklerinden yararlanmaya hak kazandığını açıklayan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “İlçemizin park ve bahçeler ile yeşil alanlarda gerçekleştireceğimiz ağaçlandırma çalışmalarımızda kullanılmak üzere ıhlamur, kara servi, akasya gibi 12 farklı türde 2 bin 100 fidan desteği aldık. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Fidanlık Müdürlüğü’nden teslim alacağımız fidanları toprakla buluşturmaya hazırlanıyoruz” dedi.

“AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK”

Geçtiğimiz yıllarda ‘Ağaçlandırma’ projesi kapsamında Orman Genel Müdürlüğü’nün hibe desteğinden yararlandıklarını da hatırlatan Başkan Şevik, farklı türlerde 4 bin fidanı toprakla buluşturduklarını, ağaçlandırma çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

BULDAN’DA ‘AĞAÇLANDIRMA’ PROJESİNE DESTEK