KARAKÖY KİLİMLERİNİN ENVANTERİ ÇIKARILDI

Buldan Belediyesi ile TEV Anadolu Lisesi Tarih Bölümü ile yapılan protokol kapsamında Karaköy kilimlerinin envanteri çıkarıldı. Belediye Başkanı Mustafa Şevik, göz dolduran desenleriyle ilçenin kültür değeri olan Karaköy kilimi envanterinin kitaplaştırılarak geleceğe taşınacağını söyledi.

Buldan Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak ve ilçe turizmine kazandırmak amacıyla yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor. Bu kapsamda Karaköy mahallesinin adını taşıyan, renkleri ve desenleriyle meşhur Karaköy kilimlerini yeniden yaşatmak amacıyla iki yıl önce Denizli Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi Tarih Bölümü öğretmenleriyle protokol imzalanmıştı.

KARAKÖY KİLİMLERİNİN ENVANTERİ ÇIKARILDI

ENVANTER ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

İmzalanan protokol kapsamında Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi Tarih Bölümü öğretmenleri Karaköy kilimleri ile ilgili başlattıkları envanter çalışmasını tamamladı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, envanter çalışmasında elde edilen kilim desenlerinin, öyküleri ile birlikte kitapçık haline getirileceğini açıkladı.

KARAKÖY KİLİMLERİNİN ENVANTERİ ÇIKARILDI

GÖRSEL BİR ŞÖLEN

İlçenin tarihi ve kültürel değerlerini koruyup, gelecek nesillere aktarmak ve ilçe turizmine kazandırmak istediklerini belirten Şevik, “Örf ve adetlerin, yöresel yaşam biçiminin, bize özgü mitolojik semboller ve dokuma teknikleriyle topluma aktarıldığı tarihi belge niteliğinde olan Karaköy kilimi, renkleri ve desenleriyle ayrı bir görsel şölendir. Kendine has yapısıyla ayrıcalıklı bir yer oluşturan Karaköy kilimine, hak ettiği değeri yeniden kazandıracağız. Çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.