BULDAN BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ VERİYOR

Denizli’nin Buldan ilçesinde 1. Etap TOKİ konutları ile Belediye Konutlarında ikamet eden öğrenciler belediye tarafından okullarına ücretsiz servis hizmeti verilerek gidiyor

Buldan’ın ilçe merkezindeki okullara uzak olması nedeniyle ilkokul, orta ve lise öğrencilerinin sabah erken saatlerde okullarına yürüyerek gidip gelmesi üzerine Buldan Belediyesi, ücretsiz servis uygulamasını hayata geçirdi. Belediye Başkanı Mustafa Şevik, öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitimlerini sürdürmeleri adına belediye tarafından tahsis ettikleri araçla günde 3 sefer okullarının önüne kadar ulaştırılıp çıkışta alındığını açıkladı.

Özellikle ilkokul öğrencilerinin sabahın erken saatlerinde kışın soğukta, yağmurda, karda yürüyerek okullarına gitmek zorunda kaldıklarını söyleyen Başkan Şevik, “ Yeni Mahalle’deki TOKİ konutları ile Belediye Konutları okullara biraz uzak. Öğrencilerimiz özellikle kış aylarında okullarına gidip gelirken zorlanıyordu. Öğrencilerimizin bu problemlerini çözmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Sosyal belediyecilik anlamında öğrencilerimize ücretsiz servis imkanı sunduk. 5 yıldan beri öğrencilerimizi ücretsiz taşıyoruz. Sabah öğrencilerimizi alıyor okullarına dağıtıyoruz. Akşam çıkışta alıyoruz, evlerine ulaştırıyoruz” dedi.

Başkan Şevik, serviste yer olması halinde ilçe merkezine ulaşımda zorlanan yaşlı ve kadınları da ücretsiz olarak taşıdıklarını açıkladı. Çocuklarını belediyenin tahsis ettiği araçla ücretsiz okullarına gönderdiklerini söyleyen aileler de uygulamadan memnun olduklarını söyledi.