SEÇİMDEN ÖNCE KİRAYA VERİLMİŞTİ, BELEDİYE İŞLETECEK

Buldan’da yerel seçimlerden kısa bir süre önce pazarlık usulü ile kiraya verilen düğün salonu ve park için kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle sözleşme iptali yapıldı. İkna edilen işletmeci anahtarları törenle teslim etti. Park ve düğün salonu belediye tarafından işletilecek, ilçedeki düğünler cüzi bir ücret karşılığı burada yapılacak.

Denizli’nin Buldan ilçesindeki Alparslan Türkeş Parkı ve park içindeki düğün salonunun işletmesi seçimden bir hafta önce yapılan anlaşma ile ilçe girişimcilerinden Yılmaz Kazak’a devredilmişti. Belediyenin açtığı ihaleye tek başvuru olması nedeniyle pazarlık usulü anlaşmaya varılan işletmeciye düğün salonu için aylık 6 bin lira, park içindeki çay bahçesi için de 3 bin lira kira bedeli belirlenmişti.

İlçenin yeni seçilen Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak ve meclis üyeleri ilk toplantıda bu konuyu masaya yatırdı.

İlçedeki tek düğün salonunun burada olması ve vatandaşların uygun ücretle düğünlerini yapabilmeleri amacıyla işletmenin geri alınması yönünde karar verildi.

Bu kapsamda işletmeci Kazak anlayış gösterdi, yapılan görüşmeler sonuç verdi. Kazak tüm haklarından feragat ederek kiraladığı taşınmazların devrini Buldan Belediye Başkanı Orpak’a yaptı ve 3 yıllığına kiraladığı işletmenin anahtarlarını törenle teslim etti.

SEÇİMDEN ÖNCE KİRAYA VERİLMİŞTİ, BELEDİYE İŞLETECEK

BELEDİYE İŞLETECEK

Buldan Belediyesi geri alınan düğün salonunu kendisi işletme kararı aldı. Buldan halkının daha uygun koşullarda düğün ve sünnet gibi etkinliklerini gerçekleştirebilmesi amacıyla bundan sonraki süreçte salon ücretleri de düşük tutulacak.

Buldan Belediyesi ayrıca çay bahçesini de kendisi işletecek. Burayı gençlerin toplandığı, çeşitli etkinlikler, nişan ve kına gibi küçük törenlerin yapılabildiği mekâna dönüştüreceklerini kaydeden Başkan Orpak; “Bu mekanı gençlerimiz ve çeşitli etkinlikler için düşünüyoruz. Hazırlıklarımızı yapıp  ilçemizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

SEÇİMDEN ÖNCE KİRAYA VERİLMİŞTİ, BELEDİYE İŞLETECEK

AİLELERİMİZİN YÜKÜNÜ HAFİFLETMEK İSTİYORUZ

Orpak; “Gerçekleştirilen kira sözleşmesinin kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle feshedilmesine karar verdik.  İlçeye ve vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmek için çalışacağımıza söz verdik. Belediye düğün Salonumuzu ve Alparslan Türkeş Parkı’nı en uygun fiyatlarla hem yeni yuva kuracak gençlerimin hem de vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Böylelikle ailelerimizin maddi olarak yükünü hafifletmek istiyoruz. Düğün yapmak isteyen çiftlerimiz belediyemize müracaat edebilir.  Seçim öncesi söz verdiğimiz gibi insan odaklı ve insana dokunan projeleri ilçemize kazandırmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.