SANAYİCİLER BULDAN’I GEZDİ

Makina Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı Mehmet Sarı ve yönetim kurulu üyeleri, Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Başkan Sarı ve beraberindekiler, Başkan Orpak ile ilçenin kentsel zenginliklerini yerinde inceleyip görme fırsatı bundu.

Makina Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) Başkanı Mehmet Sarı ve yönetim kurulu üyeleri, derneğin yönetim kurulu üyesi olarak görev yürütmekte iken yerel seçimlerde Buldan Belediye Başkanlığı'na seçilen Mehmet Ali Orpak'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  

İLÇENİN TARİHİ TERLERİNİ GEZDİLER

Ziyaretin ardından sanayiciler, Buldan Tekstil Çarşısı’nı, belediye tarafından restore edilerek müzeye dönüştürülen eski cezaevi koğuşlarını ve Buldan Hükümet Konağı’nı, korunmuş geleneksel mimarisiyle ilçeye özgü dekorasyonlarıyla Talat Tarakçı ve Dr. Behçet Uz Ahşap ve Cumbalı Konakları’nı, ilçenin kentsel zenginliklerini yerinde inceleyip görme fırsatı sundu. Ziyaret sonrasında konuşan Başkan Orpak, sanayici iş insanlarını Buldan’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

maksiad

Denizli’nin her ilçesisin tarih ve kültürel miraslarla dolu olduğunu söyleyen MAKSİAD Başkanı Sarı; “Buldan ziyaretimizi keyifli hale getiren bu güzellikleri ve tarihi dokuları üyelerimize de göstermek istiyoruz. Bu sebeple yakın zamanda kültürel bir gezi ve Süleymanlı Yaylası’nda piknik düzenleme kararı aldık. Buram buram her sokağında tarih kokan bu güzel ilçeyi daha fazla insanın tanımasını istiyoruz” dedi.