BULDAN'DA ÇİLEK HASADI DEVAM EDİYOR

Denizli'nin Buldan ilçesinde, Kovanoluk, Yayla, Kaşıkçı, Alandız ve Hasanbeyler mahallelerinde açık alanda üretilen çileklerin hasadına devam ediliyor. Dünya üretiminde Çin’den sonra 2. sırada yer alan Türkiye’nin çilek üretimine, Denizli yüzde 0,56'lık payla katkı sağlıyor.

 

Denizli'nin bereketli topraklarında çilek hasadı devam ediyor. Buldan ilçesinde, Kovanoluk, Yayla, Kaşıkçı, Alandız ve Hasanbeyler mahallelerinde açık alanda yapılan çilek üretimi, Türkiye genelinde önemli bir rol oynuyor. Dünya çilek üretiminde Çin’den sonra 2. sırada yer alan Türkiye’nin üretimine, Denizli yüzde 0,56'lık payla katkıda bulunuyor.

SOFRALIK VE REÇELLİK OLARAK TÜKETİLİYOR

Buldan ilçesinde yetiştirilen çilek çeşitleri arasında Sweet Charlie, Yediveren ve yerli çeşitler bulunuyor. Mayıs ayının ilk haftasında merkez mahallelerde başlayan hasat dönemi hızla ilerlerken, Yayla ve Alandız mahallelerinde ise hasadın bir hafta sonra sona ermesi bekleniyor. Üretilen çilekler, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına gönderilerek, sofralık ve reçellik olarak tüketime sunuluyor.

buldan çilek

EGE BÖLGESİNDE 5. SIRADA

Denizli çilek üretimi bakımından, 2023 (TUİK) verilerine göre, Türkiye'de 19. sırada yer alırken, Ege Bölgesi'nde 5. sırada bulunuyor. Denizli'de 2023 yılında, 2 bin 410 dekar alanda toplam 3 bin 828 ton çilek üretimi gerçekleşmiş ve ortalama verim ise 1.590 kg/da olarak gerçekleşmişti.