BULDAN BEZİ’NE TRAVERTENİ İŞLEDİLER

Buldan’daki dokuma yarışmasında, el dokuma sanatçısı Veysel Karaşın’ın Tripolis’in çizgili traverteninden esinlenerek işlediği eser birinci seçildi. 

Buldan Belediyesi tarafından bu yıl 22.'si düzenlenen Dokuma Kültür ve El Sanatları Festivali, hafta sonu yapılan çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçti. Dokuma sanatından gösteriler ile fotoğraf sergisinin yer aldığı festivalde, müzik dinletileri ve konserlerin yanı sıra dokuma yöresel yemek ve dokuma yarışmaları, Buldan düğünü gerçekleştirildi. Nuri Akın Parkı'nda düzenlenen "Dokuma Yarışması"nın jüri üyeliklerini İhsan Dönmez, Cumhur Mustak, İsmet Boyacı, Ercan Tezcan ve Selahattin Kaçanoğlu yaptı.

BULDAN BEZİ’NE TRAVERTENİ İŞLEDİLER

DOKUMA YARIŞMASINA KATILANLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Dokuma Yarışmasına 7 katılımcı el dokuması ürünleriyle katılırken, jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucu Veysel Karaşın, Tripolis'in "Çizgili Traverten"inden esinlenerek tasarladığı ürünle birinci olup çeyrek altının sahibi oldu. Yarışmada Ecem Gençgel Yeşildağ'ın dokuması ikinci olarak gram altın kazanırken, üçüncülük ödülünü ise Salih Cerit kazanarak gram altının sahibi oldu. Diğer katılımcılara da teşekkür belgesi verilerek onurlandırıldı.

Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, öncelikle Dokuma Yarışmasına sponsor olan Buldan Ticaret Odasına teşekkür ederek, dereceye girenler plaket takdiminde bulundu,  ayrıca dokumanın önemini kazandıran ve değerlendirmelerde bulunan jüri üyelerine teşekkür plaketi verdi.

BULDAN BEZİ’NE TRAVERTENİ İŞLEDİLER

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ EL SANATINI YAŞATMAYA ÇALIŞIYOR

Dokuma yarışmasında birinci olan Veysel Karaşın, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını hobi olarak yaşatmaya çalışıyor. El dokuması sanatçısı Karaşın, yaptığı açıklamada, "Travertenin katmarlarında değişik madeni özellikler var. Travertenlerle birebir olmasa da bunlardan esinlenerek travertenlerin katmanlarındaki renkleri sanatçı ruhuyla zenginleştirerek, onlara hikâyeler yükleyerek eserler ortaya çıkarmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Belküm'de açılan Buldan Doğal Hayatı ve Kültürünü Koruma Derneği Buldan Fotoğraf sergisinde de el dokuma sanatçısı Veysel Karaşın'ın "çizgili traverten"den esinlenerek dokuduğu şallardan biri, UNESCO tarafından onaylanması için çalışmaları süren Denizli Traverten Jeoparkı standında sergilendi.