ORPAK VAADİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart yerel seçimleri öncesi en büyük vaadi olan Organize Sanayi Bölgesi için girişimler başlattı. Orpak, tarım, tekstil, istihdam ve turizme destek verecek OSB için Tarım ve Orman ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürüyle görüştü.

Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart yerel seçimleri öncesi "ilçe ekonomisine can katacak güç"ün organize sanayi bölgesi olduğuna dikkat çekerek, Buldan'a Organize Sanayi Bölgesi kurma vaadini yerine getirmek için çalışma başlattı. Seçimi kazandıklarında öncelikli işinin en önemli projelerinden biri olan Organize Sanayi Bölgesi kurmak olduğunu söyleyen Orpak, seçim vaadini gerçekleştirmek istiyor.

İlçede kuracakları Buldan Organize Sanayi Bölgesi'nin, hem işsizlikle mücadelede hem de ekonominin canlanmasında kilit bir role sahip olacağına inanan Orpak, kuruluş aşamalarındaki Denizli Makine Organize Sanayi Bölgesi ve Çivril Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi olarak, Organize Sanayi Bölgeleri kuruluşu, işleyişi hakkında yeterli tecrübeye sahip bir isim.

MEGA PROJEYE START VERİLDİ

Bu projenin, ilçeyi bölgesel bir ekonomik güç haline getirme hedefinin temel taşını oluşturacağını düşünen Orpak, Buldan Organize Sanayi Bölgesi için adım attı. Projenin tüm aşamalarında halkı bilgilendireceğini seçim vaadinde dile getiren Orpak, halka yeni iş imkanları sağlayacak ve dışa göçü önleyecek projenin startını verdi.

Orpak, organize sanayi bölgesi için Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp ile görüşlerde bulundu. Orpak, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Buldan'da tarım, tekstil, istihdam ve turizme destek verecek Organize Sanayi bölgesi için Tarım İl Müdürümüz ve Sanayi Teknoloji İl müdürümüzle istişarede bulunduk. Bu proje bırakın Buldan'ı Denizli'nin mega projesidir. Hep birlikte başaracağız." ifadelerini kullandı.