İLÇEDEKİ YAPILARI MİMARLAR DENETLEYECEK

Çal Belediyesi ve Mimarlar Odası protokol imzaladı. İlçede yeni yapılan binalar oda tarafından denetlenecek. Tarihi ve kültürel değerler de yine mimarların gözetiminde olacak.

Çal Belediyesi sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, tarih, kültür ve doğal değerlerin korunması amacı ile inşaat projelerinin bağımsız denetlenmesini sağlayacak bir protokolün altına imza attı. Mimarlar Odası ile yapılan anlaşma gereği, ilçedeki inşaat sahiplerine ya da belediyeye yük getirmeden yeni yapılar oda tarafından denetlenecek. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile Denizli Mimarlar Odası Başkanı Özlem Durdu Kabel’in imza attığı protokol töreni belediye binasında gerçekleştirildi.

“GELECEĞİMİZ ORTAK AKILLA PLANLANACAK”

Çal’ın geleceğini, tarihi-kültürel ve turizm geleceğini ilgilendiren projelerle ilgili işbirliği protokolü yaptıklarını söyleyen Akcan, “Yaptığımız teknik işbirliği protokolüne göre, ilçemizde üretilecek yapılar Mimarlar Odası tarafından denetlenecek. İlçemizde daha nitelikli ve yöreye özgü yapıların üretilmesi hedeflenecek. Turizm, kültürel, tarihi ve doğal çevre ile ilgili yapılarda işbirliği sağlanacak. Üstelik Mimarlar Odası’nın vereceği hizmetin karşılığında belediyemize ya da vatandaşımıza ekstra ekonomik külfet gelmeyecek. Çal’da daha güzel ve verimli projeler yapılacak ve ilçemizin geleceği ortak akılla, fikir işbirliği ile planlanacak” diye konuştu.

İLÇEDEKİ YAPILARI MİMARLAR DENETLEYECEK

BAĞ YOLU PROJESİ ÖNEMLİ

Kabel ise, akademik işbirliği yapmanın, bir Çallı olarak kendisini de çok mutlu ettiğini söyledi. Kabel, Bağ Yolu Projesi’nin Çal için önemli olduğunu vurgulayarak, “Belediye ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde Bağ Yolu Projesi’ni de destekleyeceğiz. Milattan Önce’den bu yana üzüm ve şarap bu topraklarda var. Bu bağlamda Bağ Yolu Projesi daha da geliştirilip, yeni projeler üretilmelidir. Biz, Çal’a elimizden gelen desteği vereceğiz. Çal’da daha sağlıklı kentleşme, daha nitelikli yapıların üretilmesi için çabalayacağız. Kültürel-tarihi ve doğal çevre değerlerinin korunup, daha da geliştirilmesi için belediyeye teknik ve akademik destekte bulunacağız” ifadelerini kullandı.

İLÇEDEKİ YAPILARI MİMARLAR DENETLEYECEK