İLÇEYE 38 YIL SONRA SİNEMA GELDİ

Denizli’nin Çal ilçesindeki sinema işletmecisinin 1986 yılında kapısına kilit vurmasından sonra bir daha sinema görmeyen vatandaşlar 38 yıl sonra beyaz perdede film izleme şansı buldu.

Denizli’nin Çal ilçesinde televizyon ve video kullanımının yaygınlaşması ile birlikte ilçedeki tek sinema yeterli kazanç elde edemediği gerekçesiyle kapısına kilit vurmuştu. İşletmecinin 1986 yılında aldığı bu kararın ardından bir daha Çallılar ilçelerinde sinema filmi izleme fırsatı bulamadı.

Resmi açılışı henüz yapılmayan Çal Gençlik Merkezi 38 yıl sonra bir sinema filminin gösterimine ev sahipliği yaptı. Çallılar ‘Kesişme’ filmini beyaz perdeden izleme olanağı buldu.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ilçenin sosyal ve kültürel hayatına bir zenginlik katmayı başardıklarını belirterek, “Gençlik merkezimiz içindeki sinema salonunda bundan sonra film gösterimleri yer alacak” dedi.

İLÇEYE 38 YIL SONRA SİNEMA GELDİ

Yapımı devam eden yüzme havuzunun bitme aşamasında olduğu, gençler için 1500 metrekare alana sahip olacak olan kitap-cafeyi barındıran merkezin kısa süre içinde hizmete alınması bekleniyor.