PARA BİTTİ CAMİ YARIM KALDI

Çameli’nin Elmalı Mahallesinde mahalle sakinlerinin imece usulü olarak yapmaya başladığı cami tamamlanamadı. Mahalle halkı maddi yetersizliklerden dolayı caminin tamamlanmadığını belirtirken hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Bir süre önce Denizli Valiliği Çameli’ye bağlı Elmalı Mahallesine cami yapılması için karar alıp onay verdi. Elmalı Mahallesinde yöre halkı imece usulü cami yapmaya başladı.  Kurulan komisyon ile vatandaşlar caminin yapımında gönüllü olarak çalışmaya başladı. Fakat cami inşaatı maddi yetersizlikler nedeniyle durduruldu. Komisyon başkanı Selman Öztürk yöre halkının gönüllü olarak cami inşaatında çalıştığını belirterek, duran inşaatın yeniden devam etmesi için çağrıda bulundu.

 Elmalı camii

500 - 600 BİN LİRALIK AÇIK VAR

Komisyon başkanı Öztürk caminin inşaatının devam etmesi için bir çıkış aradıklarını belirterek “Cami inşaatı, geçen yıl nisan ayında valilik oluru ile başladı, cami yapımı için komisyon oluşturuldu. Cami yapımı için gelir ve giderlerin hesaplarını valilik tutuyor. Kışın hava şartları nedeniyle yapılamadı, muhtarlık el değiştirince cami inşaatı da gecikti.  Gönüllülerin bağışları ile 3 aydır inşaat devam ediyor. İnşaatta çoğu inşaat ustası olan mahalle sakinlerimiz çalışıyor. Çalışanlardan bazıları ücretlerinden feragat etti, para istemedi, alanlarda az aldılar. Camimizin çoğu bitti, sadece ses sistemi, sıvası, boyası, tabanı, fayansı, elektrik sistemi kaldı. Bunlar da 500-600 bin lira tutar diye düşünüyoruz. Hayırseverlerimizden destek bekliyoruz” diye konuştu.