DUALARLA İBADETE AÇILDI

Denizli'nin Çameli ilçesine bağlı Elmalı Mahallesi'nde imece usulüyle inşa edilen Elmalı Camisi, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Elmalı'yı ‘Dünya Turizm Köyü’ ilan etme yönünde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Çameli ilçesinin turizm potansiyeli yüksek mahallelerinden Elmalı’da, imece usulüyle inşa edilen Elmalı Camisi, bugün düzenlenen törenle ibadete açıldı. Cami inşaatına, şehir içi ve dışında yaşayan vatandaşlar dayanışma ruhuyla katkı sağladı. Çameli Belediyesi’nin öncülüğünde 1,5 yıl önce yapımına başlanan cami, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve mahalle halkının işbirliğiyle tamamlandı.

TURİZM KÖYÜ İLANI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Açılış töreninde konuşan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Elmalı’nın turizm açısından gelişmekte olan bir mahalle olduğunu vurguladı. Arslan, "Yakın zamanda Elmalı'yı ‘Dünya Turizm Köyü' ilan etme yönünde çalışmalarımız var. Elmalı, turizm potansiyeli açısından çok önemli bir noktada. Yeni camimiz, hem mahalle halkının hem de turistlerin ibadet ihtiyacını karşılayacak" dedi.

CAMİNİN AÇILIŞINA YOĞUN KATILIM

Elmalı Camisi’nin açılışına Çameli Kaymakamı Talha Tunahan Yıldırım, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçe protokolü, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Elmalı Mahallesi Muhtarı Fatih Maden, cami inşaatına destek veren herkese teşekkür etti. Maden, "Bir buçuk yıldır emek verdiğimiz camimizin açılışı için bir araya geldik. Bu süreçte bizlere destek olan tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

İLK EZAN VE NAMAZ

Dualarla ibadete açılan Elmalı Camisi’nde, ilk ezan okunarak ilk namaz cemaatle birlikte kılındı. İbadetin ardından açılışa katılan misafirlere ikramlarda bulunuldu.