ÇAMELİ'DE 2024 CEVİZ HASADI HEYECANI BAŞLADI

Denizli'nin Çameli ilçesinde 2024 yılı ceviz hasadı başladı. Belediye Başkanı Cengiz Arslan, üreticilere verimli ve bereketli bir sezon dileğinde bulundu.

Denizli'nin ceviz üretimiyle ünlü Çameli ilçesinde yeni sezonun ceviz hasadı resmen başladı. İlçeye bağlı 38 mahallede üreticiler, ceviz ağaçlarından sırıklarla kabuklu cevizleri silkerek toplama işlemlerine başladı. Hasat çalışmaları Kasım ayına kadar devam edecek. Bu süreçte, ilçe ekonomisine önemli katkı sağlayacak cevizler hem yerel hem de ülke genelindeki pazarlara sunulacak.

BAŞKAN ARSLAN'DAN ÜRETİCİLERE MESAJ

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ceviz hasadının başlamasıyla ilgili olarak üreticilere bir mesaj gönderdi. Üreticilerin emeğini takdir eden Başkan Arslan, "İlçemizde ceviz üretimi yapan tüm çiftçilerimize bol bereketli ve verimli bir sezon diliyorum. Her birinizin alın teriyle büyüttüğü cevizler, hem ilçemize hem de ülkemize kazanç sağlayacaktır. Hasatlarınızın bereketli, ürünlerinizin kaliteli ve pazarınızın geniş olmasını temenni ediyorum. Rabbim işlerinizi rast getirsin, mahsulleriniz hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Çameli, sadece ceviz üretimiyle değil, aynı zamanda yerel tarım ürünleriyle de adından söz ettiren bir ilçe olarak biliniyor. Hasat döneminin başlamasıyla birlikte, hem yerel ekonomide hareketlilik yaşanıyor hem de Türkiye genelinde ceviz ticaretine önemli katkılar sunuluyor.