HAYRİYE'DE 2020'DE YANAN ALAN YEŞİLLENİYOR

Denizli'nin Çardak ilçesi Hayriye Mahallesi'nde 2020 yılında çıkan orman yangınında zarar gören alanlar tekrar yeşillenmeye başladı. Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, yanan alanların tamamının anayasal güvence altında olduğunu, başka bir amaçla kullanılamayacağını söyledi.

Çardak ilçesine bağlı Hayriye Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda 3 Eylül 2020 tarihinde çıkan yangında zarar gören alanlarda aynı yıl içerisinde ağaçlandırma çalışmaları başladı. Çal Orman İşletme Müdürlüğü Çardak Orman İşletme Şefliğince bölgede yürütülen çalışmalarda orman işçileri ile yapılan tohum ekimlerinden sonra yeşeren karaçam fidanlarının yanı sıra dikilen ıhlamur, iğde, dişbudak, hünnap, erguvan gibi yapraklı fidan türleri de büyümeye devam ediyor.

Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, Hayriye Mahallesinde ağaçlandırma sahasında    bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Orman Bölge Müdürü Üçgül, yanan orman alanlarının yeniden ağaçlandırılması, yangınlara karşı alınan tedbirler ve diğer ormancılık faaliyetleriyle ilgili ulusal ve yerel basına bilgiler verdi.

HAYRİYE'DE 2020'DE YANAN ALAN YEŞİLLENİYOR

Hayriye'de yanan orlanlık alanın aynı yıl içerisinde yeniden ağaçlandırıldığını ve yapılan çalışmalarla küllerinden doğan ormanların geleceğe nefes olacağını belirten Üçgül, yanan alanlarla ilgili orman yangını esnasında ve sonrasındaki, yürütülen çalışmalarla başarılı bir şekilde yeşertilen ve ormanlık alanlara kazandırılan sahanın son halini basın mensuplarına göstererek yanan alanların tamamının anayasal güvence altında olduğunu, başka bir amaçla kullanılamayacağını ifade etti.

HAYRİYE'DE 2020'DE YANAN ALAN YEŞİLLENİYOR