FOTOKAPAN KURUP YANGINLARDAN SONRAKİ YABAN HAYATINI İNCELİYORLAR

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde Evren Paşa İlkokulu öğrencileri geliştirdikleri proje çerçevesinde kurulan fotokapanlar ile orman yangınlarının ardından yaban hayatı inceliyorlar.

Evren Paşa İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri Seda Demirtürk önderliğinde özellikle orman yangınlarının ardından doğal yaşamı koruma, inceleme, nesli tükenmekte olan yaban hayvanlarını gözlemek amacı ile ‘Karakulakların İzinde‘ adlı bir proje geliştirdi. Bu proje dahilinde Milli Parklar Müdürlüğü destekleri ile Günnücek Milli parkı içinde bir fotokapan kurarak park içindeki yaban hayvanlarının doğal yaşamını inceleyip fikirler ediniyorlar. Öğrenciler, Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri ile Günnücek Milli Parkı içinde bir ağaca fotokapan kurulumunu öğrenip, sonrasında da fotokapana yakalanan fotoğraflara bakarak hangi türlerin yaşadığını belirliyor.

“YABANİ HAYVANLARI GÖRÜNTÜLEDİK”

Karakulakların izinde projesi ile fotokapan kurarak inceleme yapan öğrencilerden Ayşe Çelik, "Marmaris Milli Parkı'nda yaşayan karakulaklar ciddi tehdit altında, onlar orman yangınlarında habitatlarının yüzde 40'ını kaybetti. Yangınlardan nasıl etkilendiklerini görmek üzere biz de Karakulakların İzinde Projemizi başlattık. İlk olarak Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerinin desteğiyle alan incelemesi yaptık. Sonra fotokapan kurulumu nasıl yapılır öğrendik ve milli parkımızda fotokapan kurulumu yaptık. Domuzlar kuşlar tilkiler ve başka yabani hayvanları görüntüledik" diye konuştu.