ULUSAL MATEMATİK ŞAMPİYONASI FİNALİ, AYDIN’A RENK KATTI  

Proje Adası Eğitim Hizmetleri tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Ulusal Matematik Şampiyonası final turu Tralleis Children Museum’un ev sahipliğinde Aydın’da gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin oluştuğu ve şenlik havasında geçen yarışma için 51 ilden Aydın’a gelen yüzlerce öğrenci ve velileri ise şehri şenlendirdi.  

Proje Adası Eğitim Hizmetleri bünyesinde kurulan Tralleis Children Museum tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen “1. Ulusal Matematik Şampiyonası” final turu için binlerce kişi Aydın’a geldi. Gerçekleştirilen yarışma çerçevesinde Aydın, adeta ziyaretçi akınına uğrarken, şenlik havasında geçen etkinlikte öğrenciler hem öğrendi hem eğlendi. Türkiye’nin dört bir yanından matematik finali için Aydın’a gelen 600’e yakın öğrenci ve bine yakın veli ise şehri renklendirdi. Birden fazla oturumda yapılan sınavlarda öğrenciler, hem fen bilimleri hem de matematik alanlarında ter döktü.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte öğrenciler ve aileleri, Tralleis Children Museum’u gezerken, düzenlenen çeşitli bilim atölyelerinde uygulamalı eğitimlere katıldı. Ayrıca, festival havasında geçen yarışmada sınav sıralarını bekleyen öğrenciler ise müzenin bahçesinde kurulan matematik oyunları alanlarında sınav öncesinde hem stres attı hem eğlendi.