UŞAK’TA SAĞANAK YAĞMURA TESLİM OLDU

Uşak’ta dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Dokuzsele Çayı taşarken Aybey Mahallesi’nde üç ev tedbir amaçlı boşaltıldı. 7 köyde dereler taştı ev ve ahırları su bastı. Şehirlerarası yollarda aksamalar meydana geldi.

Uşak’ta akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Denizli ve Afyonkarahisar karayollarında trafikte aksamalar yaşandı, uzun kuyruklar oluştu. Kent merkezinde sokaklarda su birikintileri oluştu, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Şehrin merkezinden de geçen Dokuzsele Çayı’nda su seviyesinin yükselmesi yer yer taşmalara neden oldu. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Aybey Mahallesi’nde risk altındaki üç evde yaşayanlar tahliye edildi. Bölgeye ekipler sevk edildi.  

Yoğun yağış nedeniyle Gökçedal, Ciğerdede, Bağbaşı, Sorkun, Budaklar, Karaboyalık, Muratlı ve Yeşilyurt köylerinde su baskınları yaşandı. Taşan dereler bazı ev ve ahırların su altında kalmasına neden oldu. Uşak Valisi Turan Ergün bölgede incelemelerde bulundu. İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler gece boyunca mesai yaparak taşkınları önlemeye ve selin yaralarını sarmaya çalıştı.