NEFES, YANGINDA 72 SORTİ YAPARAK REKOR KIRDI   

Muğla’nın Milas ilçesi Boğaziçi Mahallesi’nde havadan ve karadan yoğun müdahale ile kontrol altına alınabilen yangının bilançosu havadan görüntülendi. Nefes isimli helikopter ise yangında 72 sorti yaparak rekor kırdı.   

 

Yangın, 12 Temmuz Çarşamba günü saat 15.10 sularında ilk belirlemelere bir sitenin su deposunun trafosunun altında elektrik kaynaklı başladı. Kısa sürede büyüyen yangın, ormanlık alana sıçradı. Rüzgarla büyüyen yangın, geniş bir alana yayıldı. Söndürme çalışmalarına 8 uçak ve 14 helikopterle havadan, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinesi ve 615 orman yangını söndürme işçisi ile karadan müdahale edildi. Yangın, 4 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. Ekipler, tütmelerin olduğu noktalara anında müdahale ederek söndürüyor. 

170 hektarın küle döndüğü yangının boyutu, TUSAŞ ve Skorsky tarafından ortak üretilerek OGM envanterine dahil olan ilk yangın söndürme helikopteri olan 'Nefes' isimli helikopterle havadan görüntülendi. Nefes'in dünkü yangında toplam 72 sorti yaparak rekor kırdığı bildirildi.