MUĞLALI YELKEN SPORCULARI DÜNYA ŞAMPİYONASINDA YARIŞACAK 

Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerinde yaşayan yelken sporcuları Hasan Çıplak ve Şeref Özsoy, Haziran ayında Norveç’te yapılacak olan Double Handed Dünya Yelken Yarışı Şampiyonası'na Türkiye'den katılacak ilk ekip oldu.

Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerinde yaşayan yelken sporcuları Hasan Çıplak ve Şeref Özsoy, daha önce defalarca birlikte ülke çapında yarışlara katılarak dereceler elde etti. Yatları ile yelken dünyasında belli bir kademeye gelen iki sporcu, Haziran ayında Norveç’te yapılacak olan Double Handed Dünya Yelken Yarışı Şampiyonası'na Türkiye'den katılacak ilk ekip oldu. 

Çeşitli ülkelerden 73 takımın katılacağı Norveç'te yapılacak ve 400 deniz millik 3 gün sürecek olan Double Handed Dünya Yelken Yarışları Şampiyonası'na bu kategoride Türkiye’den ilk kez katılacak olan Hasan Çıplak ve Şeref Özsoy, "Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için yarışacağız" dediler. Mayıs ayının son haftasında orada kendileri için aldıkları yarım tonluk bir yelkenli yatın hazırlıklarına başlayacaklarını belirten Çıplak ve Özsoy, 26 Mayıs’ta Norveç Oslo’da genel antrenman yarışı ve 29 Mayıs’ta tüm takımlar olarak deneme yarışı yapacaklarını ifade ettiler.