SATRANÇ TURNUVASI'NDA ŞAMPİYONLARA MADALYALARI VERİLDİ  

Selçuk Belediyesi ve İzmir Satranç İl Temsilciliği iş birliği ile Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen Efes’in Çocukları Satranç Turnuvası tamamlandı. İki gün süren satranç turnuvasının finalinde dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları törenle verildi.  

8,10,14 ve 18 yaş ve altı olmak üzere dört ayrı yaş grubu için düzenlenen Efes’in Çocukları Satranç Turnuvası’nda toplamda 99 satranç sporcusu mücadele etti. İki gün süren mücadele sonunda oynanan final maçları ile dereceye giren sporcular belirlendi.

8 yaş ve altı en iyi üç kadın sporcu kategorisinde birinci Defne Pınar, ikinci Eylül Özdemir, Üçüncü Rüya Gülbay olurken, 8 yaş ve altı genel kategoride birinci Ali Kalaycıoğlu, ikinci Mahmut Çınar Bozkurt, üçüncü Defne Pınar, dördüncü Ata Bartu Can, beşinci Ilgaz Ali İslam oldu.

10 yaş ve altı en iyi üç kadın sporcu kategorisinde birinci Nihal Zade Türkel, ikinci Ada Çiftçi üçüncü Zeynep Livanur Rüzgaresen olurken, 10 yaş ve altı genel kategoride birinci Hüseyin Taşyurt, ikinci Nihal Zade Türkel, üçüncü Mustafa Ali Bayındır, dördüncü Halil Mete Özkök, beşinci Ertuğrul Kahraman oldu.

Sporcular kupalarını İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar'dan alırken, madalyalarını da Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel taktı.

14 yaş ve altı en iyi üç kadın sporcu kategorisinde birinci Berra Sertoğlu, ikinci Ayşe Yiğitcan, üçüncü Azra Akın olurken sporculara kupalarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Serkan Atlan takdim etti. 14 yaş ve altı genel kategoride birinci Emir Çiçek, ikinci Rüzgar Tuna Bakar, üçüncü Ömer Kaan Arık, Dördüncü Servan Şenduryıldız, beşinci Arda Bayram ise madalyalarını İlçe Gençlik ve Spoor Müdürü Hüseyin Kılıç’tan aldı.

18 yaş ve altı en iyi üç kadın sporcu kategorisinde birinci Şeyma Ceren Aydın, ikinci Neva Şakar kupalarını Turnuva Direktörü Yaşar Şakar’dan aldı. 18 yaş ve altı genel kategoride birinci Mustafa Emre Aydın, ikinci Doruk Pak, üçüncü Şeyma Ceren Aydın, dördüncü Faruk Pak, beşinci Yaşarcan Şakar ise madalyalarını Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin’den aldı.