MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ALMANYA’DA  STAJ YAPTI

Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Erasmus projesi kapsamında Almanya’da dört hafta staj yaptı.

Almanya’nın Herne ve Recklinghausen şehirlerindeki işletmelerde dört hafta boyunca staj yapan öğrenciler mesleki becerilerini geliştirme fırsatının yanında yabancı dil açısından da kendilerini geliştirme fırsatı yakaladı. Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı son sınıfından 15 öğrencinin katılımcı olduğu projede yine aynı alandan üç öğretmen refakatçi olarak görev aldı. Almanya’da kaldıkları süre boyunca farklı dil ve kültürleri tanıma imkânı bulan öğrenciler hafta sonları yapılan geziler ile Almanya’nın değişik bölgelerini görme fırsatı bulmaları yanında Hollanda’nın Amsterdam ve Belçika’nın Brüksel şehirlerine gitme ve bu şehirlerdeki tarihi ve turistik yerleri görme şansı da yakaladı.

EKİCİ ÖĞRENCİLERİ KABUL ETTİ

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Almanya’da staj yapan meslek liseli öğrencileri makamında ağırladı. Öğrencilerden staj hakkında bilgi alan Ekici, “Meslek lisesi öğrencilerimizin  hava kirliliğinin önüne geçmek için neler yapabiliriz sorusuna cevap arayışı ile planladıkları proje Erasmus  kapsamında hibe almaya hak kazandı. Motorlu Araçlarda Egzoz Emisyon Kontrol Sistemleri isimli bu projede öğrencilerimiz okulda edindikleri bilgi ve becerilerini teknolojik açıdan gelişmiş bir Avrupa ülkesinin işletmelerinde staj yaparak daha da geliştirme imkanı buldular” dedi.

Son dönemde bakanlık tarafından mesleki eğitim alanında büyük gelişmeler ve yenilikler yapıldığını vurgulayan Ekici, “Okulumuzun yaptığı proje mesleki eğitimdeki gelişim ve değişimin bir meyvesidir. Öğrencilerimiz Almanya’daki staj sürecinde çalıştıkları işletmelerden bilgi ve beceri anlamında büyük beğeni aldılar. Kendilerine istemeleri halinde mezun olduktan sonra işyerlerinde çalışmak üzere iş teklifleri aldılar. Öğrencilerimizi ve onların değerli öğretmenlerini tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum” dedi. Ekici, öğrencilere günün anısına hediyeler verdi.