ÖĞRENCİLERE SINAV ÖNCESİ MESLEKLERİ ANLATTILAR

Merkezefendi Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen Mesleki Tanıtım Günlerinde öğrenciler üniversite sınavları öncesi meslek temsilcileri tarafından bilgilendiriliyor.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, “Geleceğinize yön verirken bir hayaliniz olması gerekiyor. İlerleyen zamanda seçeceğiniz mesleklerde “ben bu ülkede hangi boşluğu doldurabilirim”, “ben bu ülkede insanlık yararına neler yapabilirim” sorusunu sorduğumuz da verdiğimiz cevap bizim meslek olarak neyi seçmemiz gerektiğini de bize gösteriyor. Sizler bu soruları kendinize sorarken bizler de meslek tanıtımı konusunda sizlere yardımcı olmak adına bu etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Bütün ümidim gençliktedir” sözü her şeyi anlatıyor. Bugünlerde kendinize yaptığınız kültürel, sosyal ve akademik birikimler hayatınıza ve geleceğinize yön verecek. Giden trene değil, gelecek trene bakacağız.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin konuşmasının sonrası okul alanında kurulan meslek tanıtım masalarında meslek temsilcileri öğrencilere gün boyu meslekleri hakkında bilgilendirmeler yaptı.

meslek lisesi