ARTIK BESLENME PARASI ALINMAYACAK

​​​​​​​Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği"nde önemli değişiklikler yapıldı ve bu değişiklikler Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Bu yeni düzenlemelere göre, okul öncesi eğitimde çocukların eğitim materyalleri, beslenme ve temizlik hizmetlerine dair ücretlerin alınması uygulamasına son verilecek.

Yeni yönetmeliğe göre, okul öncesi eğitimde mazeretsiz bir şekilde 5 gün boyunca devamsızlık yapan çocukların durumu, velilere e-posta ya da SMS yoluyla iletilecek. Eğer çocuk 10 gün boyunca okula gelmezse, veliye okul müdürlüğü tarafından yazılı bir uyarı gönderilecek.

Resmi okul öncesi eğitim kurumlarındaki eğitim hizmetleri ücretsiz olmaya devam edecek. Bu kurumlarda çocukların beslenme, temizlik ve eğitim materyalleri için talep edilen ücretler artık talep edilmeyecek.

Beslenme saatlerinde çocukların yanında bulunması gereken öğretmen ve yardımcı personel, okulun yemek hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Diğer okul çalışanları ise, günlük yemek ücretini ilgili hesaba haftalık ya da aylık peşin olarak yatırmaları koşuluyla yemek hizmetinden faydalanabilecek.

Yeni yönetmelik, okul öncesi eğitim kurumlarındaki okul-aile birliği işlemlerinde, her muhasebe kaydının bir belgeyle desteklenmesini, her mali işlemin muhasebe kayıtlarında yer almasını ve bu bilgilerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkezi bilgi sistemine (TEFBİS) kaydedilmesini zorunlu hale getirdi.

Yönetmelik değişikliğiyle birlikte, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren okul yönetiminin velilerden alınan aylık ücretler için kamu bankalarında açılan okul öncesi aidat hesaplarındaki bakiyeler, okul-aile birliği hesaplarına transfer edilecek."