ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN MODEL UÇAK EĞİTİMİ

Pamukkale Üniversitesi Havacılık Öğrenci Topluluğu (PAÜ HAVK), Gençlik Haftası'nda Bekilli ilçecinde Türk Hava Kurumu  ile birlikte model uçak eğitimi verdi, Çameli’de düzenlenen Yamaç Paraşütü Uluslararası Dünya Kupası’nın bir ayağı olan Spring Cup organizasyon ekibine de destek sağladı.

 

PAÜ HAVK öğrencileri Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Bekilli Kaymakamlığı’nın öncülüğünde, Türk Hava Kurumu ile birlikte düzenlenen  Model Uçak Etkinliği’nde model uçak eğitimi verdi. Bekilli Kaymakamı Dilara Şenoğlu’nun da katıldığı etkinlikte öğrenciler, uzman eğitmenler eşliğinde uçak yapımı ve uçurmanın inceliklerini öğrendi. Etkinlikte öğrencilere Türk Hava Kurumu eğitmenlerinin yanı sıra Pamukkale Üniversitesi Havacılık Topluluğu öğrencileri de destekte bulundu. Öğrenciler tarafından kurulan  Ata ve Gökçen isimli model uçaklar uçuruldu. Gençlerin havacılık alanındaki ilgisini artırmayı ve geleceğin havacılık profesyonellerini yetiştirmeyi amaçlanan etkinlikte katılımcılar keyifli bir deneyim yaşayarak havacılığa olan ilgilerini geliştirdi.

Spring Cup'a organizasyon desteği verdiler

Pamukkale Üniversitesi Havacılık Topluluğu Öğrencileri, Yamaç Paraşütü Uluslararası Dünya Kupası’nın bir ayağı olan Spring Cup'ta  organizasyon ekibine ve 23 farklı ülkeden sporcu yamaç paraşütü pilotlarına destek verdi, etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleşmesine katkıda bulundu. Condor Air Sports tarafından organize edilen etkinlikte PAÜ HAVK öğrencileri, uçuş yapan sporculara destek sağladı. PAÜ HAVK öğrencileri, tecrübeli eğitmenler eşliğinde uçuş sahasında görev alarak sporculara rehberlik ederek ekipmanları kullanmalarında yardımcı oldu.