EĞİTİM İŞ: PROJE OKULLARINDAKİ BELİRSİZLİK SON BULMALI

Eğitim İş proje okullarındaki yönetici ve öğretmen atamalarında belirsizliğe dayalı bir sistem olduğunu savundu. Sendikanın Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Bakanlığın şeffaflıktan uzak, keyfi tutumu sürüyor. Başvuru bile alınmadan kişiye özel güvencelerle öğretmen alımı yapılıyor” diye konuştu. 

 

Kamuoyunda proje okulları olarak anılan, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarında yönetici ve öğretmen atamaları konusundaki belirsizlik Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın tepkisini çekti. İnisiyatife dayalı bir sistem olduğunu belirten Aydoğan, “Bakanlığa karşı dava açmıştık. Buna rağmen bakanlık şeffaflıktan uzak, keyfi tutumunu sürdürüyor.  Herhangi bir okulda idarecilik yapma hakkına sahip her arkadaşımız bu okullarda da idarecilik yapma hakkına sahiptir. Ancak çoğu dönemde başvurular bile alınmadan kişiye özel güvencelerle idareci ve öğretmen alımı devam etti” ifadelerini kullandı. 

‘ÖĞRETMEN VE İDARECİLER DİKENÜSTÜNDE’

Proje okullarında 4’er yıllık görevlendirmeler yapıldığını belirten Aydoğan, “Bu durum arkadaşlarımızı diken üstünde tutmakta, huzursuz etmektedir. 4 yılını dolduran bir öğretmen acaba çalışmaya devam edebilecek miyim kaygısı yaşıyor. Burada amaç sendikal kadrolaşma mıdır? Proje okulları başvurularının değerlendirme ölçeği hukuki gerçeklerden uzaktır. Bir çok sendika üyesi arkadaşımıza, ‘sendikan görevlendirmene engel olabilir, sendikanı değiştir” şeklinde konuşmalar yapılmış, imalı ifadeler kullanılmıştır. Bu projenin içi boştur. Adı proje olan bu okullarımızın bazılarında 4 yıl boyunca bir deney bile yaptırılmadan mezun olan onlarca öğrencimiz vardır” diye konuştu.