PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖZEL YETENEKLE ÖĞRENCİ ALACAK

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı İlanları ile Kılavuzlarını kurumun internet sitesinden duyurdu. PAÜ, hangi fakültenin hangi bölümlerine kaç öğrenci alacak? Başvuru tarihleri ile sınavlara ilişkin detaylar haberimizde.

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU

PAÜ, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavlarına ilişkin bilgilere yer verdi. Özel Yetenek Sınavı Kılavuzlarını paylaşan PAÜ, Eğitim Fakültesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesine alınacak öğrenciler için yapılacak özel yetenek sınav ilanları ile 210 kontenjan ayrıldığını duyurdu.

"Üniversitemiz Eğitim Fakültesi'nin Müzik Öğretmenliği ile Resim-İş Öğretmenliği lisans programlarına ön kayıt ve özel yetenek sınavı sistemi ile öğrenci alınacaktır." denilen duyuruda, öğrenci alınacak programların kontenjanları, taban puanı, ön kayıt, özel yetenek sınavı ve kesin kayıt tarihleri ile başvuru için gerekli bilgilere yer verildi. Müzik Öğretmenliği bölümüne 3'ü engelli öğrenci olmak üzere 30 kontenjan ayrılırken, Resim-İş Öğretmenliğine 4'ü engelli öğrenci toplam 40 kontenjan ayrıldı.

MÜZİK PERFORMANSLARI ANASANAT DALINA 20 KONTENJAN AYRILDI

Üniversitenin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü Müzik Performansları Anasanat Dalı Lisans Programına özel yetenek sınavı ile 20 öğrenci alınacağı bildirilen duyuruda, "2022 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun açıklanmasını takiben kontenjan sayısı güncellenir. Toplam kontenjanın % 10'u mevzuat gereği engelli sağlık kurulu raporu ile başvuru yapan adaylar için ayrılmıştır. Engelli sağlık kurulu raporu ile başvuru yapan adaylar 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzunda belirlenen startları sağlamalıdırlar." ifadelerine yer verildi.

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ'NE 120 KONTENJAN AYRILDI

"2022-2023 Öğretim yılında Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi'nin aşağıda belirtilen Özel Yetenek Sınavına Çevrimiçi (Online) Başvuru ile öğrenci alınacaktır." ifadesi kullanılan duyuruda, Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor ile Rekreasyon Bölümlerine genel kontenjan ile 30'ar, Antrenörlük Eğitimi ile Beden Eğitimi ve Spor bölümlerine 6'şar olimpik milli, 4'er engelli, Rekreasyon Bölümüne de 2 olimpik milli, 4 olimpik olmayan, 4 de engelli olmak üzere her bir bölüme 40 kontenjan ayrıldığı kaydedildi.

Özel Yetenek Sınavı Kılavuzlarında alınacak bölümlerin kontenjanları, taban puanı, ön kayıt, özel yetenek sınavı ve kesin kayıt tarihleri ile başvuru için gerekli belgeler hakkında bilgi verildi.