ULUSLARARASI STEM OLİMPİYATLARI’NA PEV DAMGASI

Özel Pamukkale Eğitim Vakfı Okulu, Fransa’nın başkenti Paris'te 18-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası STEM Olimpiyatları Büyük Finalleri’nde 2 tane dünya birincisi çıkardı. Okulun 7. sınıf öğrencileri Atakan Acar Matematik kategorisinde, Arda Karapınar ise bilim kategorisinde dünya birincisi oldu.

GÜRKAN GÖK

Fransa’nın başkenti Paris'te 18-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası STEM Olimpiyatları Büyük Finalleri’nin sonuçları açıklandı. Özel Pamukkale Eğitim Vakfı Okulu ortaokul 7. sınıf öğrencisi Atakan Acar, ‘Matematik Kategorisi’nde dünya birincisi olarak altın madalyanın sahibi oldu. Ayrıca Acar, ‘Bilim Kategorisi’ ve ‘Kodlama Kategorisi’ alanlarında da yüzde 20’lik dilimde yer alarak gümüş madalya kazandı.

BİLİM KATEGORİSİNDE DÜNYA BİRİNCİSİ PEV’DEN

Ayrıca yarışmalarda Özel Pamukkale Eğitim Vakfı Okulu 7. sınıf öğrencisi Arda Karapınar ise ‘Bilim Kategorisi’nde dünya birincisi, ‘Matematik Kategorisi’nde ise dünya ikincisi oldu. ‘Kodlama Kategorisi’nde de yüzde 30’luk dilime giren Karapınar, bronz madalyanın sahibi oldu. 

“ÖĞRENCİLERİMİZ, TÜM KATEGORİLERDE İLK ÜÇTE YER ALDI”

Okuldan yapılan yazılı açıklamada; “Öğretmenimiz Hakan Badem’in danışmanlığında şubat ayında online olarak 114 ülke, bin 200 okul ve 11 bin aşkın öğrencinin katılımıyla gerçekleştiren final sınavlarında başarı elde eden öğrencilerimiz, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılarla büyük finalde buluştu. Dünyanın köklü üniversiteleri arasında yer alan Sorbonne Üniversitesi’nde Fen Bilimleri ve Matematik, Cité Des Sciences et De L'industrie Bilim Merkezi’nde ise Kodlama sınavlarına giren öğrencilerimiz, tüm kategorilerde ilk üç sırada yer alarak ülkemizin bayrağını gururla dalgalandırdılar. Başarılarıyla hepimize büyük bir sevinç yaşatan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” denildi.