AKADEMİK YIL 2 EKİM’DE BAŞLIYOR

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte 10 bin 128 öğrenci Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) öğrenim görecek. PAÜ’nün, toplamda 9 bin 955 kişilik kontenjanı ve 10 bin 128 yeni kayıt öğrencisi ile birlikte doluluk oranı toplamda yüzde 101,74 olarak YKS tercih dönemini tamamladı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) yeni kayıt dönemi heyecanı başladı. Açıklanan verilere göre lisansta 5 bin 531 kontenjan ve 5 bin 587 yerleşen öğrenci sayısı ile doluluk oranı yüzde 101,01’e ulaşırken, ön lisansta ise 4 bin 424 kontenjanı ve 4 bin 541 yerleşen öğrenci sayısı ile yüzde 102,64 doluluk oranına ulaştı. Toplanda ise doluluk oranı yüzde 101,74 oldu. Akademik takvime göre 28 Ağustos – 1 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıt işlemlerinin gerçekleştirileceği PAÜ’de 2 Ekim’de de dersler başlayacak.

TEKSTİL VE MODA TASARIMI BÖLÜMÜ 41 ÖĞRENCİ İLE BAŞLIYOR

Tekstil ve Moda Tasarım şehri Denizli’nin yıllardır beklediği Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde açılmıştı. YKS 2023 sonuçlarına göre bölüme 41 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Konuya ilişkin konuşan Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şöhret Aktepe Dal, “Denizli, tekstil ve hazır giyim alanında 19 tasarım merkezine ev sahipliği yapmaktadır. Bu merkezlerde lisans mezunu tasarımcı bulundurma zorunluluğu bulunmaktadır. Türkiye’de tekstil ve konfeksiyon ihracatında önemli bir konuma sahip olan Denizli’de, bu yeni açılan bölüm, kentin tekstil ve konfeksiyon altyapısını destekleyerek, tasarım alanında da ulusal ve uluslararası platformda önemli katkılar sağlama amacındadır. Açılan bölüm, tasarım ve markalaşma konusunda yeni yeteneklerin ortaya çıkmasını teşvik ederek ülke ekonomisine olumlu katkılar sunmayı hedeflemektedir. Bölümün açılışı, Denizli’nin tekstil, tasarım ve moda sektörlerinde ulusal ve uluslararası platformlarda daha yenilikçi temsillerini üretme potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir. Bu, hem üniversite ve sektör arasındaki olası işbirliklerini hem de Denizli’nin tekstil, tasarım ve moda sektörünün ulusal ve uluslararası platformlarda daha yenilikçi temsillerini üretme potansiyelini pekiştirecektir” dedi.

“BÖLÜMÜN STRATEJİK ROLÜ ÇOK BÜYÜK”

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ise şunları kaydetti: “Tekstil ve moda tasarım alanında gelişebilme, büyüme, dünya tekstil ve moda pazarında söz sahibi olabilmenin temel koşulu tasarım ve marka yaratabilmekten geçmektedir. Yeni akademik yılda 41 öğrenci kabul eden Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümümüz, Ekonomi Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımızın tasarım merkezi ile tasarım desteklerinin ön koşulu olan lisans mezunu tasarımcı istihdam etme zorunluluğu nedeniyle Türkiye tekstil ihracında çok önemli bir yeri olan Denizlimiz, sektörün tasarımcı ihtiyacının karşılanmasında stratejik rol oynayacaktır. Denizli’de yer alan tasarım merkezlerinin lisans mezunu tasarımcı eksikliğinden dolayı devamlılığını sağlayamaması,  bir tekstil kenti olan Denizli’ de, tekstil ve hazır giyim sanayiindeki tasarım alanındaki eksiğin giderilmesi için bölümün açılması, gerek Denizli,  gerekse ülke ekonomisine sayısız olanak sağlayacak. Bölümün açılması çok gerekli ve ülkeye çok faydalı bir durum teşkil etmektedir. Çiçeği burnunda bölümümüzün ilk öğrencilerine ve diğer tüm PAÜ öğrencilerine yeni eğitim öğretim yılında ve yükseköğretim eğitim yolculuklarında başarılar dilerim.”

AKADEMİK YIL 2 EKİM’DE BAŞLIYOR

EGE BÖLGESİ’NDEKİ TEK BÖLÜM

PAÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, 4 yıllık lisans eğitimi süresince toplumun moda ve tasarım duyarlılığını arttıracak yenilikçi üretken tasarımcılar yetiştirmeyi hedefliyor. Öğrencilerin 4 yıllık eğitiminde uzmanlık alanlarına uygun olarak kumaş tasarımı, teknolojisi ve üretim derslerinin yanında, sanat ve tasarım alanında bakış açılarını geliştirecek dersler de bulunuyor. Bölüm eğitiminin; atölye alanlarını, özel tasarım programları, kurum stajları ve teknik gezilerle desteklenmesi amaçlanıyor. Öğrencileri, dokuma örme, boya baskı moda giyim, ürün tasarım alanlarında ulusal ve uluslararası yarışmalara katılması, ödüller ve yurt dışı eğitim bursları kazanmaları planlandı. Bölüm, Mimarlık ve Tasarım Fakülteleri içerisinde yer alan Ege Bölgesi’ndeki tek bölüm olma özelliği taşıyor.