PAÜ’YE PROBLEME DAYALI SİSTEM GELİYOR
Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalıştayda eğitim modelinin ‘Probleme Dayalı Sistem’ olmasının planladığı kaydedildi.
PAÜ Tıp Fakültesi, fakültelerde uygulanması planlanan ‘Probleme Dayalı Öğrenim’ sistemine ilişkin bir çalıştay gerçekleştirdi. Rektör Ahmet Kutluhan’ın da katıldığı etkinlikte Tıp Fakültesi Dekanı İsmail Özden yeni sisteme ilişkin bilgi paylaştı.
Özdel probleme dayalı eğitim modeline inandıklarını kaydederek, “Biz bu eğitime inanıyoruz ve gönül verdik. Biliyorsunuz Tıp Fakültesi 2000 yılından itibaren bu eğitim sistemini benimsedi. Sizlere bugün Tıp Fakültesi’nin bu eğitim sisteminin yarım gün teorik olarak Pazartesi günü ise pratik olarak bizzat öğrencilerle birlikte katılacağı salonlarda bu eğitimin nasıl uygulandığını göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
‘LİDER POZİSYONA GEÇECEK’
Rektör Kutluhan ise konuşmasında; “Bizim Üniversite olarak burada verdiğimiz herhangi bir dersin karşılığı mutlaka hayatta olduğu için bu dersin tartışması ya da her dersin tartışması değil belli alanlarda öğrenci ile bunun tartışmasını yapmak. Tabi bu konuyu anlatmak çok zordur. Bizim hayal ettiğimiz hoca öğrenci buluşması aslında probleme dayalı öğrenim metodunun ta kendisidir. Bu metot uygulama ile çok farklı bir şeydir. Konunun içerisinden öğrencinin onu çözümünü üretmesi gerekiyor. İşte burada bugün Tıp Fakültemizin uyguladığı metodu diğer fakültelerimize de uyarlamak üzere eğitim modelinin oluşturulması, uygulanması adına bunu nasıl uyarlarız onu göreceğiz. Ben iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Pamukkale Üniversitesi gerçekten lider üniversite konumuna geçecek buna inancım sonsuz ama eğitim modelinin oluşturulması uygulanması seneler alacağı için bunun ürünleri 4-5 yıl sonra almaya başlayabiliriz. Burada bu konuda tıp fakültemizin fedakârlığını görmezden gelemeyiz. Sizlerin adına kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Biz burada taklitten ziyade anlamsal ve felsefi bir anlayışı sizlerden bekliyoruz. İnşallah gelecek sene tüm fakültelerimizde böyle bir probleme dayalı öğrenim metodunun uygulandığını görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Çalıştay, Prof. Dr. Esat Adıgüzel’in gerçekleştirdiği PDÖ örneği izleme, Öğrenmenin Bileşenleri Ve Erişkin Öğrenmesi, Probleme Dayalı Öğrenme Bileşenleri ve Özellikleri gibi konularda gerçekleştirdiği sunumla devam etti.