İŞTE ORTAK SINAV KONULARI

Millî Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde yapılacak ortak sınavlara ilişkin 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinin konu dağılım tablolarını yayımladı.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) hazırladığı ve 9 Eylül 2023'te Resmi Gazete'de yayımlanan Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği uyarınca orta öğretim öğrencilerine uygulanacak ortak sınavların konuları paylaşıldı.

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı içinde 1. dönem 2. yazılı sınavlarının 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. Sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak sınav yapılacak.

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, sınavların kapsam geçerliğinin artırılması ve öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanması için hangi konu/kazanımdan kaç soru sorulacağını gösteren konu soru dağılım tabloları hazırladı. Ülke geneli yapılacak ortak sınavlar; 6. sınıflarda Türkçe ve matematik derslerinden 16 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan testlerle, 9. sınıflarda ise Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden 20 adet çoktan seçmeli sorudan oluşan testlerle gerçekleştirilecek.

Öğrencilere hangi konudan kaç soru sorulacağını gösteren tablolar bakanlığın internet sitesinde erişime açıldı.