PAÜ’DE MÜHENDİSLİK ÇALIŞTAYI BAŞLADI
Pamukkale Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi’nin birlikte düzenlediği ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılında Türk Mühendisliği’ adlı çalıştay başladı.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi işbirliğinde ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılında Türk Mühendisliği’ çalıştayı başladı. Bugün ve yarın da yapılacak çalıştayın açılışı, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Çalıştayın açılışında konuşan Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Ağdağ; “Ülkemiz, otomotiv endüstrisinde savunma sanayisinde çok büyük çok önemli atılımlar yaptı. Yapılan İHA’lar, SİHA’lar, helikopterlerimiz bunları uzun uzun saymakla bitiremeyiz. Bu tür çalışmaların hepsi gelişmişlik düzeyimizi gösteren, ülkenin refah ve huzurunu sağlayan Türk mühendisliğinin eserleridir” dedi.
“PAÜ BİR MÜHENDİSLİK ÜNİVERSİTESİ”
PAÜ’nün 31 yaşında olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, şunları kaydetti: “Pamukkale Üniversitesi bir mühendislik üniversitesi diyebiliriz. Pamukkale Üniversitesi 1976 yılında temelleri atılmış, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı olarak mühendislikle başlamıştır. Dolayısı ile içimizde en yaşlı fakülte mühendislik fakültemizdir. Şu anda nerede bir şey görsek altında bir mühendislik imzası taşımaktadır. Ben kendilerine havada, karada, denizde, ülkemizi bir üst düzeye taşıyan tüm mühendislerimize teşekkür ediyorum. Onlar ülkemize sahip çıkıyorlar, sahip çıkmaya da devam edecektir. Mühendislik iddia makamı değildir. Mühendis ispat makamıdır. Bizim Mühendislik Fakültemiz birçok gelişmelere imza atmıştır. Özellikle ülkemizde artık bir gelenek haline gelmiş TEKNOFEST yarışmalarında her yıl başarılarına başarı katmaları, hem öğrencilerimiz hem de hocalarımızın katkıları ile olmaktadır. Ortalamada biz, üniversiteler arasında beşinci sıradayız. Mühendislik Fakültemiz ilk defa uluslararası indekste yer aldı. Time indeksinde ortalamamız bin 500’lerde ama mühendislik fakültemiz ilk binde yer alıyor.”
İLK GÜNDE 2 SUNUM
Çalıştayın ilk oturumunda ‘Dijital Dönüşümde Meslekler ve Eğitimin Geleceği’ başlıklı sunumu Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Osman Coşkun tarafından gerçekleştirildi. Çalıştayın öğleden sonraki oturumunda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe'nin “Bir Başarı Öyküsü: Tekstil İhracatı” konulu sunumu yapıldı.