LABEP’TEN OKULLARDA PROTOKOL ELEŞTİRİSİ

Denizli Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın cemaatlerle protokol yaptığını savundu, bu anlaşmaları kabul­ etmediklerini açıkladı. Yazılı açıklamada, laik ve bilimsel eğitimin önemine vurgu yapıldı.

Denizli Laik ve Bilimsel Eğitim Platformu (LABEP) adına yazılı bir açıklama yapan Eğitim İş Denizli 2 No’lu Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarikat ve cemaatlerle yaptığı protokolleri kabul etmediklerini kaydetti. Açıklamada bu protokoller milletin birlik ve bütünlüğüne karşı atılmış bir adım olarak yorumlandı.

Aydoğan açıklamasında; “Dün FETÖ vardı, bugün adları farklı FETÖ benzeri yeni cemaatler ortaya çıktı. Yeni 15 Temmuz süreçlerinin alt yapısı hazırlanıyor. Yine çocuklarımızın geleceğine ipotek konuyor, hakları gasp ediliyor.

Bugün laik ve bilimsel eğitimi baltalamaya dönük bir proje olan ÇEDES eliyle hukuksuz, anayasaya aykırı eylemler hortlamış, Cumhuriyet karşıtı karanlık yapıların gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyete sahip çıkacaklarının altını çizen Aydoğan; “Çocuklarımızın cinsiyetlerine göre ayrılmasına asla göz yummayacağız. Uygulamalı eğitimin yaygınlaşması ve ezberci sistemin son bulması için çalışacağız. Eğitimde fırsat eşitliği için, çocuklarımızın daha adaletli bir eğitim alabilmeleri için mücadelemizi yükselteceğiz. Tarikat ve cemaatlerin eğitime etkisini, hukuk dışı protokolleri reddediyoruz. Anayasaya aykırı olarak uygulanan ÇEDES ve benzeri projeleri kabul etmiyoruz.

Okullarda dersi öğretmenler verir. Öğretmenlerin görev alanlarını kısıtlayıp, seçmeli adıyla zorunlu olarak yönlendirilen seçmeli ders tuzağının eğitim sistemimizi daha da karartmasına izin vermeyeceğiz.

Bugün geldiğimiz noktada Atatürk’ün tekke ve zaviyeleri neden kapattığını daha iyi görüyoruz. Atatürk’ün günümüz Türkiye’sinde yaşanan sorunları 100 yıl önceden görerek, Laikliği eğitimin temel ilkesi olarak hayata geçirerek nasıl tedbir aldığını bugün daha iyi anlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

LABEP’TEN OKULLARDA PROTOKOL ELEŞTİRİSİ