OKULLARDA KARNE ÖNCESİ "DÖNEM SONU FAALİYET HAFTASI" DÜZENLENECEK

Millî Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinden önceki son hafta olan bu hafta öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarını teşvik için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023-2024 yılı eğitim-öğretim yılı çalışma takvimine göre anaokulu ile ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, 19 Ocak Cuma günü karnelerini alıp yarıyıl tatiline çıkacak. Bakanlık bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri için yeni bir uygulama hayata geçirdi. Hazırlanan "Dönem Sonu Faaliyet Haftası Uygulama Kılavuzu" ile öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER ORGANİZE EDECEK

Eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken öğrenciler keyifli ve öğretici bir hafta geçirecek. Okullarda öğretmenlerle öğrencilerden oluşan heyetin organize edeceği etkinliklerin planlanmasında okul ve çevre şartları göz önünde bulundurulacak. 15-18 Ocak'ta 4 gün sürecek etkinliklerle öğrencilerin takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, hitabet yeteneklerini geliştirmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, paylaşmanın önemini kavraması hedefleniyor.

ETKİNLİK ÖRNEKLERİNE YER VERİLDİ

Resmî ve özel tüm okullarda "kış şenliği" havasında geçecek "dönem sonu faaliyet haftası"nda gerçekleştirilecek etkinliklere ilişkin gün gün örnek faaliyetlere yer verildi. Bilgi yarışmaları ve kelime oyunlarından kermese, komedi saatinden hitabet oyunlarına, yetenek paylaşım saatinden sosyal sorumluluk çalışmalarına ve gezilere kadar pek çok etkinliğin yer aldığı planlamada öğrencilerin eğlenerek öğrenmesi amaçlandı.