MÜLAKAT DEĞİL LİYAKAT

Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanı Ersin Dede, Milli Eğitim sisteminde sorunların kronikleştiğini söyledi, mülakatın kaldırılacağı sözünün tutulması çağrısı yaptı.

Okullar ara tatile girdi. Eğitim sendikaları, eğitim sektöründeki sorunları masaya yatırdı. Hürriyetçi Eğitim Sen Denizli Şubesi Başkanı Ersin Dede, Türk Milli Eğitim sisteminde sorunların biriktiğini ve artık kronikleştiğini kaydetti.

Özellikle öğretmen istihdamında ciddi bir plansızlık olduğunu söyleyen Dede, denizliyeniolay.com’a yaptığı değerlendirmede; “Türk eğitim sisteminde maalesef birikmiş ve artık kronikleşmiş sorunlar var. Bunlardan bir tanesi de öğretmen istihdamındaki plansızlıktır. Bugün ülke genelinde 70 bine yakın ücretli öğretmen çalışıyor. Birçok ilde öğrenciler öğretmen beklerken bakanlık bu yıl atayacağı öğretmen sayısını henüz açıklamadı. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak beklentimiz Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen atamasıdır” ifadelerini kullandı.

MÜLAKAT DEĞİL LİYAKAT

‘GENÇ ÖĞRETMENLER ATAMA HAYALİ KURUYOR’

Dede açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yüzbinlerce genç öğretmenimiz atanmayı hayal ediyor. 14 Mayıs öncesi verilmiş olan sözün de yerine getirilmesini bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız mülakatların kaldırılacağı müjdesini vermişti. Birçok genç öğretmenimizde torpil kaygısı var. Kendi hakkıyla atanabilecek puanı aldığı halde mülakattan elenmekten korkuyor. Adalet toplumsal barış için her alanda kendini göstermelidir. Sözün özü şartsız mülakatsız Cumhuriyetimizin 100.yılında 100bin öğretmen ataması sendika olarak beklentimizdir”