ENGELLİLERE BİREYSEL EĞİTİM DESTEĞİ 4 BİN 692 TL OLDU

Resmi Gazete’de yayımlanan 2024 yılı özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere verilecek eğitim desteği tutarlarına ilişkin tebliğe göre engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı; katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 4 bin 692 TL, grup eğitimi için aylık bin 314 TL olarak belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlıkları’nın 2024 yılı özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere verilecek eğitim desteği tutarlarına ilişkin tebliğ, bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni düzenleme ile özel gereksinim raporu ile özel gereksinimi olduğu tespit edilen ve destek eğitimini almaları uygun görülen görme, işitme, zihinsel, bedensel yetersizliği olan bireyler ile dil ve konuşma, özel öğrenme güçlüğü, otizm spektrum bozukluğu olan bireylerden ilgili destek eğitim programı belli oldu.

Özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı; katma değer vergisi hariç olmak üzere bireysel eğitim için aylık 4 bin 692 TL, grup eğitimi için aylık bin 314 TL olarak belirlendi.