YKS BAŞVURULARI BAŞLADI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için başvurular bugün başladı.

Üniversite okuma hayali kuran milyonlarca adayın gireceği sınavlara başvurular başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için başvuru sürecini bugün saat 12.15'te başlattı.

Bugün başlayan YKS başvuruları, 26 Şubat tarihine kadar devam edecek. Adaylar, başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya elektronik ortamda ÖSYM'nin internet sitesindeki e-İşlemler ya da mobil uygulaması üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek yapabilecek.

2024-MSÜ'YE BAŞVURANLAR DA BAŞVURU YAPACAK

2024 Milli Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (2024-MSÜ) başvuran adayların da Milli Savunma Bakanlığı tarafından Milli Savunma Üniversitesine yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için 2024-YKS'ye başvuru yapmaları zorunlu olduğu kaydedildi.

ÖSYM sınav takvimine göre, YKS'nin 1'inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (YTY), 8 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Adaylar, 9 Haziran Pazar günü sabah ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testine (AYT) girecek. Öğleden sonraki üçüncü oturumda ise Yabancı Dil Yeterlilik Testi (YDT) uygulanacak. 2024-YKS sonuçlarının ise 17 Temmuz'da açıklanması bekleniyor.

ÖSYM'den yapılan duyuruda sınava ilişkin ayrıntılı bilgiye 2024-YKS Kılavuzu'nda yer verildi.

SINAV ÜCRETİ

2024-YKS'ye başvuran adaylar, her bir oturum için 295 lira ödeyecek. Kılavuzda verilen bigiye göre, sadece TYT’ye girecek adaylar 295 lira, TYT ile birlikte AYT veya YDT'den herhangi birine girmek isteyen adaylar 590 lira, TYT, AYT ve YDT'nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 885 lira sınav ücretini belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklar.

Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 27 Şubat 2024 tarihinde mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapacak adaylar için 27 Şubat 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.