EĞİTİM-İŞ: VELİ VE ÖĞRENCİNİN KARARINA SAYGI DUYUN 

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün seçmeli dersler konusunda tek yönlü bir tutum sergilediği iddia edildi. Din derslerini öne çıkarırken diğer seçmeli derslere yer vermemesi eleştirilere neden oldu.

 

"YALNIZCA DİN DERSLERİNE YÖNLENDİRME YAPILIYOR"

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün seçmeli dersler konusunda adil bir yaklaşım sergilemediğini vurguladı. Aydoğan, "Sosyal medyada ve WhatsApp gruplarında yapılan paylaşımlarla yalnızca din alanı dersleri öne çıkarılıyor. Diğer seçmeli derslerden hiç bahsedilmiyor. Bu, veli ve öğrencilerin tercihlerine saygı duyulmadığını gösteriyor" dedi.

44 FARKLI SEÇMELİ DERS VURGUSU

Denizli'de, yönlendirme yapılan dini içerikli dersler dışında üç farklı ders grubu daha olduğunu ve toplamda 44 farklı seçmeli ders bulunduğunu belirten Aydoğan, "Neden yalnızca Din Öğretimi Genel Müdürlüğü afiş yayınlıyor ve müdürlere tek taraflı yazılar gönderiliyor? Veli ve öğrenci kendi kararını kendisi versin. Seçmeli dersler, afişlerde belirtilen derslerden ibaret değil" ifadelerini kullandı.

VELİ VE ÖĞRENCİLERİN KARARINA SAYGI ÇAĞRISI

Aydoğan, seçmeli dersler konusunda yapılan bu tek taraflı yönlendirmenin, eğitimde çeşitliliğe ve öğrenci ile velilerin tercihlerine zarar verdiğini dile getirdi. "İnsanların aklına, fikrine güveniniz mi yok? Hayat yalnızca sizin fikirlerinizden oluşmuyor" diyerek, eğitim sisteminde çeşitliliğin önemine dikkat çekti. Aydoğan, tüm ders seçeneklerinin adil bir şekilde tanıtılması gerektiğini ve öğrenci ile velilerin kendi tercihlerine saygı duyulması gerektiğinin altını çizdi.