ÖSYM, YAPAY ZEKA İLE SORU ÜRETECEK

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yapay zeka ile soru üreteceklerini, değerlendirmeler yapacaklarını belirterek, sınav süreçlerinde yapay zeka kullanımının bu alanda çok önemli bir başlangıç olacağını kaydetti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamada, Başkan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un bu yıl yapılacak olan sınav uygulamaları ve yeni projelerin değerlendirildiği Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı'nda uygulamadaki sınavlara ve hazırlık aşamasındaki projelere yönelik değerlendirmelerde bulunduğu kaydedildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Ersoy, çalışmaların temelini adayların oluşturduğunu, adayların sorun yaşamaması için hassas bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti.

“YAPAY ZEKAYI AKTİF OLAARAK KULLANMAYI HEDEFLİYORUZ”

Merkez çalışanları ve koordinatörlüklerde görevli personel ile bir araya gelen Ersoy, en verimli ölçmeyi sağlamak, yerleştirmeyi yapmak ve adaylara en uygun koşulları oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Sınavlarda sahanın durumunu en iyi bilen koordinatörlerden aldıkları bildirimler ve raporlar doğrultusunda ihtiyaçları daha sağlıklı ve verimli şekilde belirleme imkanı bulduklarını ifade eden Ersoy, ÖSYM uygulamalarında yapay zekayı aktif şekilde kullanmayı hedeflediklerini bildirdi.

ÖSYM, YAPAY ZEKA İLE SORU ÜRETECEK

YAPAY ZEKA İLE SORU ÜRETİLECEK

Ölçme ve Değerlendirme Danışma Kurulu’nda ‘Yapay zeka’ uzmanlarının da yer aldığının altını çizen Ersoy, “Bu hocalarımızdan en verimli şekilde faydalanmayı hedefliyoruz. Bu alanda çalışmalarımızı başlattık. Atacağımız bu adım, tüm kurumların sınav süreçlerinde çok daha etkili koordinasyon kurmasını sağlayacak. Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak. Sınavları çok daha verimli ortamlarda gerçekleştirmemize büyük katkı sağlayacak. Yapay zekadan faydalanırken insan faktörünü de göz ardı etmeyeceğiz, makine ile insan dengesini koruyacağız” dedi.

ELEKTRONİK SINAVLAR ARTIYOR

Elektronik sınav (e-sınav) olarak gerçekleştirdikleri yabancı dil sınavlarına Eczacılık ve Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavlarını da eklediklerini hatırlatan Ersoy, kağıt tabanlı sınavlardan dijital tabanlı uygulamalara geçiş noktasında çalışmaların devam edeceğini belirtti, dijital uygulamaların tasarrufla birlikte sınavların çok daha hızlı sonuçlanması imkanını sunacağını kaydetti.