PROJE YAPAN ÖĞRETMENE EK HİZMET PUANI TALEBİ

Okullarda gönüllü proje yapan öğretmenlerin ek ücret ya da ek hizmet puanı almadıklarına dikkat çeken Eğitim Gücü Sendikası, “Proje yapın demekle olmuyor” açıklaması yaptı.

Milli Eğitim Müdürlüklerinin, öğretmenlere proje baskısı yaptığını savunan Eğitim Gücü Sendikası Denizli Şube Başkan Yardımcısı Esma Erçelik Kaplan, gönüllü olarak proje üreten öğretmenlerin de mağdur edildiğini savundu.

Kaplan, başta Teknofest olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslar arası etkinliklerine yönelik yapılan projelerde yeterli bütçe ayrılmadığını, öğretmenlerin ceplerinden harcamak zorunda kaldıklarını hatırlatan Kaplan; “Öğretmenlerimiz bu çalışmaları için ekstra bir ücret almadıkları gibi ek hizmet puanı da almazlar. Tabi projenin yapıldığı okul müdürü hatta müdür yardımcısı, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri bile ek puan veya artı alırken asıl işi yapan yaptığıyla kalır” ifadelerini kullandı.

PROJE YAPAN ÖĞRETMENE EK HİZMET PUANI TALEBİ

BİR DE AZAR İŞİTİYORLAR

Kaplan idarecilerin çalışmalara müdahalesini, öğretmenlere kötü muamelesini de gündeme getiren Kaplan; “İdarecilikte istikbal hazırlayan müdürlerimiz bu öğretmenlere teşvik adı altında yaptırım uygulamanın da ötesine geçmiş, proje yapan öğretmenlere sanki kendi menfaatleri için tabiri caizse asistanı gibi tersler, yönlendirir  hale gelmiştir. Bu süre içerisinde görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışırken protokolden birinin kendisi hiç öğretmenlik yapmamış gibi azarlayarak ağlamasına rencide edilmesine vesile olur. ‘Proje yapın’ demekle olmuyor. Bu projeye başvurup emek veren öğretmenlerimizin de bu konuda ek puan, ek ders alabilmelidir” diye konuştu.