YAŞAR ÜNİVERSİTESİ, ULUSLARARASI KENT ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Yaşar Üniversitesi, yenilikçi ve sürdürülebilir bir üniversite olma yolunda akademik ve teknolojik yatırımlarına devam ediyor. Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin, son 5 yıl içerisinde Türkiye’den mükemmeliyet merkezi olmaya hak kazanan ilk araştırma merkezi olduğunu belirterek, “Akademik ve teknolojik alanlarda yaptığımız yatırımlarla uluslararası bir kent üniversitesi olma yolunda ilerliyoruz” dedi.

Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ın, en büyük hayalini gerçekleştirerek yüksek öğrenime kazandırdığı Yaşar Üniversitesi 23 yılda, önemli atılımlar yaparak iş dünyası ile bilim arasında bir köprü oluşturdu.

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, üniversitenin eğitime katkı koymayı aynı heyecanla sürdürdüğünü belirterek, “Selçuk Yaşar’ın bizlere bıraktığı en büyük eser, kendisinin de ‘En büyük hayallerinden birisi’ olarak nitelediği üniversitedir. Kampüsümüzün yapılanma süreci, yeni Sağlık, Kültür ve Spor Binası inşaatıyla başladı. 3 bin 200 metrekare kapalı alana sahip yapıda, revir, öğrenci toplulukları odaları, açık ve kapalı spor alanları yer alacak. Ayrıca, 29 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni eğitim binamızın da yapımı sürüyor. Yeni eğitim binamızla birlikte, modern sınıflar, laboratuvarlar ve öğrenci etkinlik alanlarından oluşan bir öğrenme ortamı sunacağız” dedi.

AVRUPA’DAN SAYGIN UNVAN

Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin, son 5 yıl içerisinde Türkiye’den mükemmeliyet merkezi olmaya hak kazanan ilk araştırma merkezi olduğunu vurgulayan Yiğitbaşı, “Üniversitemiz bu saygın unvanın yanı sıra ayrıca, Horizon Avrupa, Erasmus Plus ve uluslararası mali destek programları kapsamında 8 projeyi koordinatör olarak hazırladı ve 26 adet projenin ortağı oldu. Toplam bütçesi 3 milyon 900 bin Euro olan 11 proje hibe desteği almaya hak kazandı. Dahası, 12 proje ile Erasmus Plus Jean Monnet programından, en fazla faydalanan Türk üniversitesi unvanını aldı” diye konuştu.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ, ULUSLARARASI KENT ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

ULUSLARARASI KENT ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ

Üniversite olarak bilgi ve iletişim teknolojilerinde öğrencilere hitap eden en uygun çözümleri seçtiklerini ifade eden Yiğitbaşı, ‘Dijital Öğrenme Ekosistemimizi geliştirdik. Eğitimde dijital dönüşüm stratejimiz, teknolojiyle değişimin yanında geliştirme ilkeleri üzerine kurulu. Ayrıca, akademik ve teknolojik alanlarda yaptığımız yatırımlarla uluslararası bir kent üniversitesi olma yolunda ilerliyoruz. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırım demektir. Bölgemizde tarımdan teknolojiye, girişimcilik ekosisteminden AR-GE merkezlerine kadar hemen her projede ortağız, iş birliği içindeyiz. Bu süreçlere davet ediliyoruz. Bunu kurumsal bir sorumluluk olarak da görüyoruz” açıklamasını yaptı.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ, ULUSLARARASI KENT ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

“AMACIMIZ YENİLİKÇİ BİREYLER YETİŞTİRMEK”

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Levent Kandiller de nitelikli eğitim ve araştırma ile sürdürülebilir değer yaratmak ve geleceğe yön veren yenilikçi bireyler yetiştirerek topluma katkıda bulunmayı sürdürdüklerini belirterek, “23 yıldır değişen dünya ve Türkiye koşullarında sürdürülebilir bir başarı yakaladık. Hem Türk hem dünya yükseköğrenim alanına katkılar vermeye devam ediyoruz, bunun da gururunu yaşıyoruz. Yıllar içinde hem ulusal hem uluslararası üniversite sıralamalarında hep yükseldik, yükselmeye devam ediyoruz. Son yıllarda yükselişe geçen, ulusal ve uluslararası endekse giren 350’nin üstünde akademik yayın üretiyoruz. Patentlerimiz tescilleniyor, 50’nin üzerinde sanat etkinliği icra ediyoruz. Ege ve Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminde katkı vermeye devam ediyoruz. 8 bin 500’ü aşan öğrencimizle birlikte, onları bilimsel düşünce yaklaşımıyla yoğurup Atatürkçü Türk aydınları olarak mezun etmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Prof.Dr. Kandiller, “Üniversitemiz, eğitim ve araştırma alanında yaptığı çalışmalarla yüksek standartları sürdürmenin yanı sıra, başta öğrenciler olmak üzere tüm paydaşlarının doğru bilgiye hızlı erişerek entelektüel gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Yaşar Üniversitesinin bir bireyi olarak kurum kültürünü benimsemek, çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımız için bir gurur kaynağıdır. Yaşar Üniversitesi, bilimin rehberliğinde, farklı dilleri, kültürleri ve ulusları bir araya getirerek birlik ve beraberlik içinde başarıyı hedefler. Bu kültüre sahip olan mezunlarımızın elde ettiği başarılar ise en büyük mutluluk kaynağımızdır.” dedi