MÜFREDAT VE EĞİTİM SÜRELERİ DEĞİŞECEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda uygulanan müfredatta sadeleştirme ve eğitim-öğretim sürelerinde değişiklik üzerinde çalışma yapıldığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi program ve açılış töreni için bulunduğu Gaziantep'te öğretmenler ve okul yöneticileriyle iftar programında bir araya geldi. İstişarenin, eğitimin en önemli parçalarından biri olduğunu ifade eden Bakan Tekin, her ay "öğretmenler odası" toplantısı yaptıklarını hatırlattı.

Yaptıkları faaliyetlerin tamamının odağında öğretmenlerin mesleki haysiyeti, itibarı ve onurlarını koruyacak tedbirler olduğunu dile getiren Bakan Tekin, müfredatta sadeleştirme ve eğitim-öğretim sürelerinde yapılacak değişiklikler hakkında bilgi verdi. Son günlerde müfredatla ilgili bazı tartışmaların yaşandığını işaret eden Tekin, müfredatı sadeleştirmenin önemine değindi.

"ARZU ETTİĞİMİZ DÜZEYDE DEĞİL"

Eğitim-öğretim müfredatını sadeleştirme çalışmalarını gerekliliğini vurgulayan Tekin, "Kazanım sayımız fazla derslerde. Öğretmenlerimiz haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor. Hal böyle olunca, öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor, toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Çocuk başarısız oluyor çünkü yaşının pedagojik gerekliliklerinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız. Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız oluyor" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZA YÜKLENMEYELİM"

Müfredatta yapılacak değişikliğin önemine dikkat çeken Bakan Tekin, "O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklemeyelim, alabilecekleri şeyi verelim, hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gerektiği şeyleri en iyi koşullara aktarabileceği zaman aralığını kendilerine tanımış olalım. Bu nedenle müfredat çalışmalarındaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçelerinde bir tanesi de bu. Biz 1 milyon 200 bin kişilik bir maarif ailesi olarak bütün bu sorunların üstesine rahatlıkla gelebilecek seviyedeyiz" diye konuştu.

EĞİTİM ÖĞRETİMDE SÜRE KISALACAK

Milli Eğitim Bakanlığı'na yakın kaynaklar, eğitim ve öğretim sürelerinde önemli değişikliklere gidileceğini, ders saatlerinde Türkiye genelinde yeni bir sistemin uygulanacağını belirtiyor. Yaz tatillerinin yeni eğitim ve öğretim dönemiyle birlikte yaklaşık 20 gün kısalması bekleniyor.