BOĞAZİÇİ’NDE OKUL İSYANI

Baklan’a bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde ilk ve ortaokulun kapatılacağı söylentisi mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Vatandaşlar, “Boğaziçi taşımalı eğitime kurban edilmesin” diyerek tepki gösterdi.

Baklan İlçesi’ne bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde bulunan Boğaziçi İlkokulu’nda 2 öğretmen ve 20 öğrenci bulunuyor. Ortaokul kısmında ise 8 öğretmen ve 19 öğrenci eğitim-öğretim hizmeti alıyor. Toplam 40 öğrencinin bulunduğu ve 10 öğretmenin görev yapığı Boğaziçi İlk ve Ortaokulu’nun öğrenci azlığı nedeniyle kapatılacağı, öğrencilerin ise Baklan Merkez’deki okullara nakil edileceği iddia edildi.

BOĞAZİÇİ’DE OKUL İSYANI

“TAŞIMALI EĞİTİM SİSTEMİNE KURBAN EDİLİYOR”

Kararın önümüzdeki eğitim-öğretim yılında uygulanacağını ileri süren Çalkebir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Akbay; “Burası taşımalı eğitim sistemine kurban ediliyor. Eğitim, ticari mal değil, temel bir insan hakkıdır. Milli Eğitim yerinde eğitim vermeliyken, yeni bir kararla okul kapatılıp taşımalı sisteme geçek diye söyleniyor. Bir yerleşim yerinin insanlarına yerinde eğitim vermek kadar güzel ne olabilir? Cumhuriyet’in ilanından sonra küçücük bir dağ köyünde bile okullar eğitim için açık tutuldu. Bu eğitim sisteminin de faydadan çok zararını öğrenciler görecektir. Çocuğunu köydeki okuldan başka okula göndermek isteyenler olduğu gibi çocuğunu köyünde okutmak isteyenlerde olabilir. Taşımalı eğitimin olacağı ilçe yaklaşık, 8 km uzakta ve orada ders arası hastalanan çocuk ne yapacak?” dedi.

BOĞAZİÇİ’DE OKUL İSYANI