ARTIK E-DEVLET'TEN RANDEVU ALINACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim alanındaki dijital dönüşüm adımlarına bir yenisini ekleyerek 'Veli Randevu Sistemi'ni hayata geçirdi. Artık veliler, e-devlet platformu üzerinden öğrencilerinin öğretmen veya okul müdürleri ile görüşmek üzere randevu alabilecekler.

 

Veli Randevu Sistemi Nasıl Çalışıyor?

'Veli Randevu Sistemi', yazılım uzmanları tarafından geliştirilerek uygulanmaya koyuldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öncülüğünde başlatılan bu sistem, birçok Batı ülkesinde uygulanan benzeri sistemlerin Türkiye versiyonu olarak dikkat çekiyor. Veliler, bu sistem sayesinde çocuklarının eğitim durumu hakkında öğretmenlerle kolayca görüşebilecek. Sistem, öğretmenlerin müsaitlik durumlarına göre veli görüşmelerini planlamak için tasarlandı.

Veliler, okulun internet sitesine e-devlet kullanıcı bilgileri ile giriş yaparak, öğretmenlerin müsait olduğu zaman dilimlerini görüp randevu talebinde bulunabilecekler. Randevu alınabilecek son tarih, her hafta için önceki cuma günü öğle saatine kadar olacak. Okul yönetimleri ise aynı günün öğleden sonra saatlerinde öğretmenlere randevuları bildirecek.

Veliler sisteme giriş yaparak aktif ve geçmiş randevularını görüntüleyebilecek, henüz gerçekleşmemiş randevuları iptal edebilecekler. Bu dijital uygulama, hem velilerin hem de öğretmenlerin zamanını daha verimli kullanmalarına olanak tanıyacak.