MESEM ÖĞRENCİLERİ AVRUPA'DA STAJ YAPTI

Denizli Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) aşçılık meslek dalı öğrencileri, Erasmus projesi kapsamında Avrupa'da yiyecek ve içecek hizmetleri alanında stajlarını tamamlayarak yurda döndü.

Denizli Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) öğrencileri, Erasmus projesi kapsamında Avrupa'da yiyecek ve içecek hizmetleri alanında staj yapma imkanı buldu. Gültepe Mahallesi'ndeki Denizli MESEM'in yiyecek içecek hizmetleri alanı aşçılık meslek dalında eğitim gören 20 öğrenci, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından kabul edilen "Uluslararasılaşmada İlk Adımı Atıyoruz, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanımız Avrupa Stajında" isimli projeleri kapsamında Denizli MESEM Müdür Yardımcısı Müjgan Ucuzoğlu başkanlığında katıldıkları stajlarını tamamlayarak yurda döndüler.

ÜÇ HAFTALIK STAJ YAPTILAR

Proje kapsamında okulun aşçılık meslek dalında eğitim gören 10 öğrencisi, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da, 10 öğrencisi ise Avusturya’nın başkenti Viyana’da uluslararası hotel ve restaurantlarda "Alakart Mutfaktaki Et Yemekleri ve Tatlıların Hazırlanması" üzerine 3 haftalık staj yaptı. Staj süresince öğrenciler; etleri kullanım amacına uygun olarak parçalara ayırma ve marine etme Gratin, Poelle, Roti, Grille, Saute ve Braise teknikleri ile çeşitli et yemekleri ve yemeklere uygun sosları, salataları ve garnitürleri hazırlama uygulamaları yaptılar. Hazırladıkları et yemeklerinin görünüm açısından dikkat çekici olmasını sağlayacak sunum tekniklerini uygulamayı öğrenme imkanı elde ettiler. Öğrenciler ayrıca sütlü ve meyve tatlılarının, sorbelerin hazırlanması ve sunumuna yönelik uygulamalar yaptılar.

MESEM ÖĞRENCİLERİ AVRUPA'DA STAJ YAPTI

SEKTÖRDE İSTİHDAM ŞANSLARI FAZLA

Öğrenciler staj faaliyetlerinden arta kalan zamanlarında ise şehirlerin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ettiler, müze gezilerine katıldılar, Avrupa’nın kültürel zenginliğini ve yaşam tarzını yakından görme fırsatı buldular. Farklı kültürlerden kişiler ile bir arada olmalarıyla farklılıklara saygı anlayışı geliştiren öğrenciler, girişimcilik, kültürel hoşgörü, takım çalışması ve iş disiplini gibi kişisel özellikler elde ettiler. Ayrıca öğrenciler sağladıkları dil gelişimi, almış oldukları Europass Hareketlilik Belgesi    ve Katılım Sertifikaları ile yiyecek içecek hizmetleri sektöründe iyi şartlarda istihdam şansı yakaladılar.