PAÜ, ULUSAL KALİTE HAREKETİNE KATILDI

Pamukkale Üniversitesi ile Kal Der arasında Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imzalandı. İyi Niyet Bildirgesine Rektör Prof.Dr. Ahmet Kutluhan ile Kal Der Başkanı Yılmaz Bayraktar imza attı.

 

EFQM Modelini, Pamukkale Üniversitesi’nin benimsediğini ve yaşama geçireceğini simgeleyen Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile Türkiye Kalite Derneği (Kal Der) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar tarafından imzalandı.

Yenilikçi yaklaşımlar ve veriye dayalı bilgiyle elde edilen iç görüyü, etkin ilişki ağı ve tanımlanmış bir modeli kullanarak dünya genelinde bireylerin ve kuruluşların öğrenme ve gelişimlerini destekleyen kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olan EFQM Mükemmellik Tanıma Programı ile Ulusal Kalite Hareketi’ne dahil olan PAÜ, iyi niyet protokolüyle kurumsal olgunluk seviyesi belirleme adına ilk adımını attı.

 

PAÜ, ULUSAL KALİTE HAREKETİNE KATILDI

 

“Üniversitemiz de bizimle artık bu yolda beraber”

Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan imza töreninde konuşan Kal Der Başkanı Yılmaz Bayraktar, “ Pamukkale Üniversitesi Ulusal Kalite Hareketi’ne dahil olarak bu imza ile çok önemli bir yolculuğa çıkıyor. Yönetim ve kalite sistemleri hemen hemen her 10 yılda bir dünyada değişen gerek ekonomik gerek siyasal gerekse sosyoekonomik nedenlerle değişiyor. Üniversitelerin de artık yavaş yavaş eğitim sistemleri değişiyor ve dönüşüyor. Kal Der olarak kendilerine eşlik etmek için 35 yıla yakın süredir bilgi ve birikimlerimiz ile kuruluşlara yetkin eğitmen ve danışman kadromuz ile rehberlik ediyoruz. Pamukkale Üniversitesi ile de bu sürecimiz bugün itibariyle başlamış oldu. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

PAÜ, ULUSAL KALİTE HAREKETİNE KATILDI

 

“Kal Der bize rehberlik edecek”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ise, İyi Niyet Bildirgesi’ni üniversite olarak imzalamaktan çok mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, “Üniversitemiz üç yıldır kalite üzerine çok yoğun çalışmalar yapmıştır. Bunun en önemli sebebi değiştirmiş olduğu misyon ve vizyonda gizlidir. Üreten üniversite misyonu ile üniversite hayatın rehberi vizyonu ile yola çıkmıştır. Buradaki amacımız da şehirle bütünleşmektir. Biz şehirde olan hareketleri yakın takip ediyoruz. Şehir de bizi yakından takip ediyor. Sürdürülebilir kalitenin oluşturulmasında, sürdürülebilir enerjiden tutun da sürdürülebilir yerel hayatın kurulması için birçok dönüşüme ihtiyaç vardır. Bu dönüşümlere üniversite olarak takip etme güçlüğü malumunuzdur. Ama bir ulusal kalite hareketi çerçevesinde bizim bunları takip etmemiz çok kolay olacaktır. Kendilerinden yardım alacağız, onlar da bize bu konuda rehberlik edecek. Biz de üniversitemizi daha kaliteli bir alana taşımış olacağız” diye konuştu.

İmza töreninin ardından Rektör Kutluhan, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında üniversite bünyesinde yapılan çalışmalarını Kal Der Yönetim Kurulu Üyeleri ile paylaştı.