MÜFREDAT YÜZDE 35 SEYRELTİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin daha rahat ögrenebilmesi için müfredatın yüzde 35 seyreltileceğini söyledi. 

Gazetecilere konuşan Bakan Tekin, müfredatla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Tekin, müfredatın seyreltilmesi konusunda çalışmaların gelecek hafta tamamlanacağını belirterek, OECD ülkeleri ile yapılan karşılaştırmalarda Türkiye'nin çocuklara daha fazla müfredat yüklediğini, ancak bunun beceri temelli değil bilgi ve kazanım temelli olduğunu vurguladı. Tekin, "Bahsedilen sınavlarda çocukların aldıkları eğitimi gündelik yaşam becerilerine dönüştürüp dönüştüremediği ölçülüyor. Biz ise normal bilgi olarak veriyoruz." dedi.

MÜFREDAT YÜZDE 35 SEYRELTECEK

Müfredatın yüzde 35 oranında seyreltilmesi planlandığını açıklayan Bakan Tekin, bu değişiklikle öğrencilerin daha rahat öğrenebileceğini ve eğitim sisteminin rahatlayacağını ifade etti. Tekin, "Biraz bunu seyreltsek, çocuklarımızın kapasitelerine uygun, öğretmenlerimizin süresinde yetiştirebileceği hale getirebilsek hem çocuklarımız daha rahat öğrenecek hem de sistem rahatlayacak. Öğretmen arkadaşlarımız koştura koştura müfredatı yetiştirmek için çaba harcamak zorunda kalmayacak." şeklinde konuştu.

“ATAMA SAYILARINI HAFTAYA DUYURACAĞIZ”

Öğretmen atama sayılarına dair de açıklama yapan Bakan Tekin, "Öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız." dedi.