PAÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

Pamukkale Üniversitesi’nde mezuniyet töreni PAÜ Arena’da gerçekleşti. Mezun öğrencilere bu yıl Filistin, Ukrayna ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulümlerin hatırlatıcısı olarak çift diploma verildi. 

Pamukkale Üniversitesi’nde dört gün sürecek mezuniyet törenleri başladı. Mezunlar diplomalarını PAÜ Arena’daki törende aldı. Bu yıl öğrencilere çift diploma verildi.

PAÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

Törenlerde, Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aykut Önder Sarıçiftçi’nin şefliğinde PAÜ Çoksesli Korosu’nun sahnelediği müzik dinletisi verildi. Daha sonra ‘Başarılarıyla Pamukkale Üniversitesi’ adlı video gösterimi gerçekleşti. Törene katılan protokol üyeleri birer konuşma yaptı.

PAÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

HEYECANIMIZI KAYBETMEDİK

Mezun öğrenciler adına Tıp Fakültesi birincisi Kevser Sayın da bir konuşma yaptı. Sayın; “Beyaz önlük giyme törenindeki heyecanımız, hekim olmanın ciddiyetini hissettiğimiz bu günlere kadar artarak sürdü. Bu süreçte hekimliği öğrenmenin usta çırak ilişkisine dayalı olduğunu, hekim olmanın vicdani bir sorumluluk getirdiğini, hekimliğin bir sanat ve yaşayış biçimi olduğunu öğrendik. Bugün de emeklerimizin karşılığına kutsal hekimlik mesleğinin birer üyesi olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Simdi yepyeni bir başlangıç içinde sağlık ordusunun gönüllü bir neferi olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

PAÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

MOTTOMUZ ÇİFT DİPLOMA

Törende konuşan PAÜ Rektörü Kutluhan ise; “Bu mezuniyet törenin mottosu çift diploma olarak öğrenci topluluklarımızla belirlendi. ‘Bir diploma kendim için alırken bir diploma da Filistin’de soykırımı, Ukrayna’da savaşı ve Doğu Türkistan’da kültürel zulmü yaşayan kardeşlerim arkadaşlarım için alıyorum’ diyerek dünyaya mesaj veren üniversitemizin, çok değerli öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Pamukkale Üniversitesi son yıllarda üniversiteler arasında parlayan bir yıldız olarak kendini göstermektedir. Hem ulusal planda hem de uluslararası planda birçok gelişmeye ve değişime giderek başarılar göstermektedir” ifadelerini kullandı. 

PAÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ

Törende Rektör Kutluhan ile Kevser Sayın birlikte mezuniyet ve diploma manifestosu okudu.

PAÜ’DE MEZUNİYET SEVİNCİ