PAÜ’DE TEKNOLOJİ SÖYLEŞİSİ

Teknofest'in organizasyonunu gerçekleştiren T3 Vakfı Başkanı Elvan Hıdır, PAÜ’de teknoloji üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Pamukkale Üniversitesi, ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ başlıklı söyleşiye ev sahipliği yaptı. Teknofest organizasyonlarını hazırlayan T3 Vakfı Başkanı Elvan Hıdır’ın katıldığı söyleşi PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan’ın açılış konuşmasıyla başladı. 

PAÜ’nün havacılık, uzay ve teknoloji festivali yarışmalarında en çok finalist çıkaran üniversite olduğunu söyleyen Kutluhan; “Bu da bizim gururumuzdur” diye konuştu. 

Yarışların başladığı günden bu yana üniversite olarak gençlerin önüne açmaya çalıştıklarını kaydeden Kutluhan, “Pamukkale Üniversitesi olarak yarışmaların başlangıcından 2023 yılına kadar öğrenci ekiplerimiz toplamda 75 takımız finalist olarak yarışmalarda yer almıştır” diye konuştu. 

teknofest

Hıdır söyleşide yaptığı konuşmada, “2016 yılından bu zamana baktığımızda önemli başarılar ve çalışmalar hayata geçirdik. Toplumun bu çalışmaları kabullenmesi bu anlamda toplumun bizlere desteğini yanımıza alarak güzel projelere imza attık. Girişimcilerin bu işlere başladığına baktığımızda işte garajlarda işte üniversite çağlarında bir prototiple bir ürünle uğraşarak onu geliştirerek çok önemli başarılar elde edildiğine şahitlik ediyoruz. Biz de bu kapsamda çok küçük yaşlarda bilime merakı arttırmak için farklı projeler hayata geçiriyoruz. Bilim Türkiye aslında bu projelerimizden birisi. Bilim merkezlerimizde çocuklarımıza astronomi, uzay ve havacılık, matematik, tasarım gibi farklı alanlarda eğitimler sunuyoruz. Öğrencilerimizi bilim merkezlerimizde ziyaret ettiğimizde onlara en korktuğun ders hangisi diye sorduğumuzda matematik dersi cevabını alırken, en çok eğlendiğin sevdiğin atölye hangisi diye tekrar sorduğumuzda yine matematik diye cevap verdiğini görüyoruz. Bizler, sevdirerek, uygulayarak teorideki dersleri daha somutlaştırarak öğretmeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.