EĞİTİM-İŞ’TEN ÇAĞRI: "5 DERSLİK İÇİN BİR KURUMU YOK ETMEYİN!"

Eğitim-İş Denizli 2 No’lu Şube Başkanı Tahir Çetin, Milli Eğitim'deki plansızlıkların her geçen gün arttığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.

Çetin, Liseler Giriş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenci yerleştirme süreçlerinde büyük sorunlar yaşandığını vurguladı. "Öğrencilerimizin bir kısmı sınav puanları ile nitelikli okullara yerleşecek. Geriye kalan öğrencilerimiz ise adrese dayalı olarak liselere yerleştirilecek. Ancak okullarımızın birçoğunda derslik yetersizliği baş göstermekte" dedi. Depreme dayanıksız binaların bir kısmının eğitim öğretime devam ederken, bazıları için güçlendirme ve tadilat çalışmalarına başlandığını belirtti.

GEÇİCİ ÇÖZÜMLER MAĞDURİYET GETİRİYOR

Çetin, "Her yıl bu dönemde geçici çözümlerle bir oldu bittiyle yerleştirme yapılırken mağdur olan yine öğrenciler, öğretmenler ve okul idareleri oluyor" ifadelerini kullandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün elinde yeterli veri olmasına rağmen zamanında tedbir alınmamasının büyük bir sorumsuzluk örneği olduğunu belirtti. Denizli Lisesi'ndeki durumu örnek göstererek, "Denizli Lisesi 3 farklı binada eğitim veriyor. Ancak 2006’dan bu yana çürük raporu olan C blokta yıkım kararı, A blokta da güçlendirme kapsamına alınınca, yerleşecek ve halen okuyan öğrenciler açıkta kalacak" dedi.

PAMUKKALE HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI ÇÖZÜM DEĞİL

Çetin, çözüm olarak Pamukkale Halk Eğitim Müdürlüğü binasına el konulmasının düşünüldüğünü belirterek, "Bu bir çözüm değil, yeni sorunlara davetiye çıkarmaktır. Halk Eğitim Müdürlüğü'nün binası, Denizli Lisesi'nin derslik gereksinimini çözmez. Halk Eğitimin fiziki yapısı örgün eğitime uygun dersliklerden oluşmuyor" dedi. Ayrıca, Halk Eğitim Müdürlüğü binasının İş Sağlığı Güvenliği raporunun olup olmadığını sorguladı.

ALTERNATİF ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Çetin, gerçek çözümler aranıyorsa acilen derslik ve okul yapımına başlanması gerektiğini vurguladı. "Öğrenci sayısı kapasitenin çok altında olan İmam Hatip Liselerinde birleştirme yapılarak yeni bina sağlanabilir. Denizli Lisesi'nin bahçesine prefabrik bina yaparak acil derslik gereksinimi karşılanabilir. Denizli Lisesi'nin yeni sınıfları bir yıl süreyle başka okullarda misafir edilebilir" önerilerinde bulundu.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Tahir Çetin, başta Denizli Valisi olmak üzere tüm yetkililere seslenerek, "Bir çözüm üretirken iki yeni sorun oluşturmayın!" çağrısında bulundu.